вівторок, 13 грудня 2022 р.

Фейк не має бути законом закріплено




Євросоюз НЕ ВИМАГАЄ від України регулювати діяльність онлайн-медіа
Головне юридичне управління Апарату Верховної Ради вказує, що зобов'язання України у сфері європейської інтеграції відповідно до Директиви Європейського Парламенту та Ради 2010/13/ЄС, на яке постійно посилаються автори законопроєкту «Про медіа», не стосуються регулювання діяльності онлайн-медіа.

Свої висновки Головне юридичне управління оперативно підготувало перед розглядом у парламенті проєкту «Про медіа» у другому читанні.

Внормування діяльності онлайн-медіа позначене «певною фрагментарністю». Зокрема, на думку парламентських юристів, віднесення конкретної особи до категорії «суб'єкта у сфері онлайн-медіа» здійснюватиметься ситуативно, здебільшого у випадку виникнення конфліктних ситуацій, у разі необхідності застосувати санкції.

Отже, нормативне регулювання пропонується запровадити як можливе обґрунтування для здійснення обмежувальних заходів у сфері онлайн-медіа.

Загалом Головне юридичне управління Апарату Верховної Ради робить висновок, що законопроєкт «Про медіа» потребує суттєвого суттєвого техніко-юридичного та редакційного доопрацювання.


Немає коментарів: