неділю, 26 червня 2022 р.

Поки не забули...




Екснардепу з Одеси Ігорю Маркову оголосили підозру у державній зраді.

Колишній народний депутат від Партії регіонів отримав підозру в колабораційній діяльності, повідомляє Служба безпеки України.

«Він був одним із рупорів російської пропаганди і регулярно записував відео, на яких заперечував агресію РФ і транслював тези про «асвабадітєлєй». Згодом ці ролики публікували прокремлівські ЗМІ, у тому числі федеральний телеканал при міністерстві оборони РФ», – зазначають в СБУ.


За даними Служби безпеки, у березні 2022 року Марков перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами РФ, а у травні взяв участь у проведенні інформаційної кампанії РФ, де «вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України».




✔️СБУ не називає прізивща депутата, однак деталі вказують на те, що йдеться саме про колишнього члена Партії регіонів Ігоря Маркова. Після Революції Гідності Марков утік до Росії.


Марков вже давно вів антиукраїнський та дещо кримінальний спосіб життя. 2 вересня 2007 в Одесі, біля будівлі обласної державної адміністрації, відбулося побиття учасників пікету активістів ВО «Свобода» депутатом міської ради Ігорем Марковим та керованою ним групою бойовиків («охоронців»). За інформацією слідства, Марков очолив групу людей, які, озброївшись рукавичками з металевими вкладишами і металевими прутами, напали на учасників проурядової маніфестації.




✔️Прокуратурою України проти Ігоря Маркова була порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу, де його дії були кваліфіковані як хуліганство. Згодом Марков зник, переховувався від слідства і був оголошений у розшук. Після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах 2010 року кримінальну справу проти Маркова було закрито, однак у квітні того ж року постанови про закриття справ були скасовані Генеральною прокуратурою.


З 2012–2014 роки Ігор Марков був народним депутатом України 7-го скликання, обраним за одномандатним округом №133 (Одеська область).


У серпні 2015 він разом з іншими колишніми високопосадовцями України часів президентства Януковича заснував у Москві «Комітет порятунку України», що виступив з позицій російської пропаганди. Також у серпні 2015 року його затримували в італійському місті Сан-Ремо за запитом українського бюро Інтерполу. Тоді ексдепутату інкримінували хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II.

Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС. Згодом суд в Італії відмовив Україні в екстрадиції Маркова. У вересні 2018-го Маркову повідомили підозру у злочинах проти основ національної безпеки та громадського порядку.

Марков очолював проросійську партію «Родина», яка виступала за федералізацію України та визнання російської мови другою офіційною в Україні.



Маєте інформацію про таких самих чи менш впливових колаборантів? Повідомте нам анонімно у формі за посиланням


Немає коментарів: