вівторок, 3 травня 2022 р.

На захист посла України в Німеччині




Бачу що дехто в Україні критикують посла Андрія Мельника за його висловлювання щодо канцлера Олафа Шольца. Дозволю собі трошки прокоментувати.

1) Посол Мельник не називав канцлера ані «ображеним паштетом», ані «ображеною ковбасою». Він казав, що нерозумно для політика «грати ображену ковбасу» - тобто ставити власну образу в центр політичної мотивації. «Грати ображену ковбасу» - це німецький вислів для таких дій. Це абсолютно в дусі німецької політичної дискусії, що дозволяє досить барвисті вислови;

2) Причиною слів посла Мельника стало інтерв’ю Шольца де канцлер сказав, що не поїде до України через те що Україна не готова прийняти президента ФРН Штайнмайєра. Для Шольца це нібито неймовірна образа, тому він вирішив покарати українців своїм не візитом. Отже, Мельник справедливо вказує на те, що ображатися за незапрошення Штайнмаєра - людини, що активно допомагала Путіну нищити Україну, Східну Європу та Сирію - це політично нерозумно та неетично. Україна не має мети скаржитися з Німеччиною, навпаки - вона активно запрошує Шольца. Україна просто не хоче бачити під час війни колишнього (?) подільника Путіна Штайнмаєра. Якщо для Шольца лояльність до друга по партії Штайнмаєра (котрого багато хто в Німеччині закликає піти в відставку, я теж між цими людьми) є вище за службою власному народові та демократичному світу - він робить недолугу дурницю.

3) Ну й Шольц відверто перекручує факти, коди говорить в цьому інтерв’ю, що Україна нібито ігнорує величезну військову допомогу з боку Німеччині. Насправді з офіційної заяви уряду, за перші 8 тижнів Німеччина надсилала до України зброї на 120 та воєнних товарів на 71 млн євро. Для порівняння: Естонія з її невеличким населенням, з загрозою від Москви та з набагато меншою армією та бюджетом - на 200 млн. США на 3,7 млрд євро. Німецька допомога Україні ганебно мала, не швидка, та зустрічає купу спротив з боку саме Шольца. Тільки завдяки жорсткої критики з боку ЗМІ, опозиції, країн НАТО та саме пана посла Мельника, Німеччина надсилає хоча б щось, що грає при цьому, скажу це від себе, ображений паштет.

4) Залишіть посла Мельника та дайте йому робити його справу. Він б’ється як самурай та термінатор водночас, розштовхуючи бруд та корупційну павутину, та вигризаючи для України набагато більш ніж хто міг собі взагалі уявити.


5) Слава Україні!
Сергій Сумлінний.


Немає коментарів: