пʼятницю, 27 травня 2022 р.

Гауляйтера Херсону призначили зі старої гвардії




Призначений окупантами немедійний «голова Херсона» Олександр Кобець виявився колишнім співробітником спецслужб, бізнесменом-невдахою та боржником. Він, судячи з усього, намагався втекти з України й від окупантів, але потім дивним чином опинився у Херсоні «на посаді».

Відповідні відомості про зрадника оприлюднили журналісти-розслідувачі Bihus.Info та Журналістського центру розслідувань.

Хто такий Олександр Кобець?

Олександр Юрійович Кобець, якого 22 квітня окупанти представили співробітникам Херсонської міської ради як «нового очільника міста», народився в Херсоні 27 вересня 1959 року. Втім в нашому місті його знають вкрай погано. Воно й не дивно — зрадник більшість свого життя віддав роботі у спецслужбах, сторінок у соціальних мережах не веде. Тож навіть фото колаборанта віднайти було вкрай складно.
До 1991 року Олександр Кобець працював у КДБ, після здобуття Україною незалежності перейшов на службу в СБУ. Тут він займався наглядом та організацією роботи Херсонського нафтопереробного заводу, повідомляють розслідувачі. На початку 2000-х років Кобця перевели до Києва, де він й жив до повномасштабного вторгнення московитів до України.

Приблизно 2010 року зрадник пішов на пенсію й зайнявся бізнесом. Разом з дружиною він заснував Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Кобець Компані». Фірма займалася посередництвом у договорах щодо цінних паперів та товарів, також мала ліцензію на виробництво та продаж безалкогольних напоїв, мінеральних вод та соків.

Імовірно ще працюючи в Службі безпеки України Олександр Кобець отримав посаду в київській фірмі, що займалася продажем аміаку, «Украгрохімпромхолдинг». Керівником бізнесу був московит, теж колишній кдбіст, Олександр Бессонов. До слова, наразі колишній роботодавець Кобця перебуває у в'язниці — він так й не повернув у банк гроші, які взяв на заснування бізнесу в Україні.

В самого Олександра Кобця також є борги й навіть судовий вирок. 2018 року він позичив у неназваної фізичної особи 80 тисяч доларів й так і не повернув їх. Згідно з судовими документами, Кобець мав намір за ці гроші погасити інший свій борг, а залишок витратити на обслуговування автомобіля.





Автомобіль, про який ідеться, — це, імовірно, Mercedes-Benz, зареєстрований на його дружину Ганну Кобець. Номерний знак: AA8332CO. Саме на цій автівці подружжя втекло з Києва 7 березня 2022 року.
От тільки виїхало подружжя не на тимчасово окуповані території, а до Європи — 15 березня їх зафіксували на перетині кордону в пункті пропуску «Ужгород». Яким чином Олександр Кобець опинився 26 квітня у Херсоні відомо вже йому одному.
Кавун.Сіті.


Немає коментарів: