вівторок, 11 січня 2022 р.

Спробуйте запропонуйте свою ідею мерії



В останні роки стало модно по містах створювати громадські проєкти. Їх по різному звуть в різних громадах, але сутність в тому, що громадяни можуть запропонувати щось на свій розум. Ну щоб життя стало більш комфортним. Скейтпарк, чи табличку, лавку чи маленькі містки у річці. Громадські обєднання разом з чиновниками департаментів міськради, депутатами обирають кого підтримати грошима бюджету. Механізм майже налагоджено, тому зовсім "нікчемні" проєкти майже не проходять. Через те, що - недружні діючи власній команді в місті. 

Спробував якось минулого року депутат ранніх скликань міськради О.Мудрак щось порадити мерії - 0 реакції. Ба більше, коли міський голова запропонував подаватись на вакантні посади Олег запропонува свою кандидатуру на голову департаменту ЖКГ, замість Коренева, якого відсторонено за конфлікт інтересів навкруги реконструкції "сірої" площі перед виконкомом. Ну ви зрозуміли?

Мудрака ніхто не чекав в команді раптово захворілого Сенкевича. Навіть за місяць не відповіли.

А чули ви про поради від містян, яки були застосовані, наприклад гуманітарними міськими закладами? Що вже згадувати про стратегії розвитку міста. Останній розроблений, але не затверджений план розвитку міста датований 2013 роком. Доречі, тоді його готували саме небайдужі містяни як волонтери.

Ні, таке не цікавить існуючих виконавців. Треба, щоб були "фанарні" проєкти на кшталт алеї чи майданчику, де можна плитку в грудні в калюжу покласти, чи якісь інші матеріальні ресурси списати. Лавки, наприклад, флагштоки!

Ну а вдосконалення свої, залиште при собі... Не маєте влади, вам нема чого опікуватись справами громади. Вже навіть майданчик обміну думками (останній) в міській бібліотеці, що працював в самі "темні" часи - тихенько зачинили. Такий він відкритий Миколаїв. А хто памятає назву політсили від якої міський голова й більшість депутатів в раду "завели"?

В.Головченко.



Немає коментарів: