суботу, 25 грудня 2021 р.

Податок на ненароджених




Дещо про совкові податки. Для тих, хто забув, чи не знав, бо ще не народився тоді.

Тим хто думає що при совєтах було супер і податків там не було, повідомляємо: були безглузді й' системні з антилюдською сутністю. Homo Sovieticus не лише страждали в тюрмі народів в чергах за «калбасой», а і платили податки, інколи досить дивні. Народна назва «податку на яйця» відсилає нас до податку на бездітність, який генії думки марксизму-ленінізму ввели 21 листопада 1941 року.
Закон так називали, бо чоловіки платили цей податок більше ніж жінки. Особи чоловічої статі оподатковувалися незалежно від сімейного стану, а жінки – лише в тому випадку, якщо були одружені.
00Оподаткуванню підлягали особи певного вікового діапазону: чоловіки у віці від 20 до 50, а також незаміжні жінки від 20 до 45 років, котрі не мали нащадків, повинні були щомісяця відраховувати 6% від своєї зарплатні, що складало приблизно 8-9 рублів. Були і певні пільги для тих, хто отримував менше 91 рубля – вони платили 5%, а хто отримував менше 70 рублів – не оподатковувалися взагалі.

З 1949 року для жителів селищ розмір податку було збільшено. Тому ті, хто не мав дітей, платили 150 рублів на рік, а ті, у кого був лише один спадкоємець – 50 рублів, за двох дітей сума зменшувалася до 25 рублів. Звільнялися від оподаткування лише громадяни, котрі не могли заводити дітей за станом здоров’я. Такі жорсткі вимоги для сільського населення тривали до 1952 року.

Оподаткуванню не підлягали громадяни, у яких діти загинули або зникли без вісти на війні. Також були певні пільги для учнів та студентів до 25 років, героїв Радянського союзу, а також сімей військових.

*тобто герої могли не розмножуватися? Така собі совіцька євегеніка*

Податок можна було не платити з моменту народження або всиновлення дитини. Проте, податок знову починали нараховувати у разі загибелі єдиного нащадка.

*твоє дитя загинуло? плоті налог*

В кінці 80-х років молодятам надавалася відстрочка вирахування податку котра тривала рік від дати укладення шлюбу.

*така собі демографічно-фіскальна амністія*

Варто зазначити, що закон діяв аж до самого моменту розпаду СРСР – 25 грудня 1991 року.

Через доволі колосальний розмір податку, тиск держави, суспільства та відсутність нормальних засобів контрацепції – у совку народжувалася величезна кількість дітей, котрі були непотрібні державі або були навіть небажаними для батьків. Тому міф про заможний союз де всі могли собі дозволити будь-яку бажану кількість дітей – зруйновано.

Проте, демографічну задачу «податок на яйця» виконав від моменту прийняття податку до його скасування в 1992 році, населення Червоної Імперії збільшилося з 195 до 294 мільйонів людей юнітів для побудови комунізму.

Дехто пригадає Китай, але наслідки його демографічного регулювання теж досить не однозначні.

kgbfiles


Немає коментарів: