пʼятницю, 12 листопада 2021 р.

Карантин моніторити справа влади



Станом на 12 листопада 2021 року Первомайщина входить до «червоної зони» епідемічної небезпеки.

Керівництво Первомайської райдержадміністрації, особисто голова Сергій Саковський, та голова Первомайської міської територіальної громади Олег Демченко не сидять в теплих кабінетах, а разом із моніторинговими групами перевіряють громадські місця, торгівельні заклади та заклади харчування, міський транспорт, з метою проведенння не тільки роз’яснювальної роботи з населенням, а насамперед наведення порядку щодо дотримання заходів регламентованих місцевою комісією з надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації, ще з 26 жовтня 2021 року.



Особистий приклад керівників стимулює відповідальних осіб оперативніше реагувати на порушення карантинного режиму та вжиття заходів по суті та відповідно компетенції.

Працівники Національної поліції та Держпродспоживслужби, заступники голів територіальних громад, спеціалісти відділів та секторів райдержадміністрації, Первомайської міської ради та інших громад району активно беруть участь у цих заходах.

За результатами вже проведених перевірко більше 700 закладів району, складено 98 протоколів та накладено 35 штрафних санкцій, проте штрафи це не мета. Метою є проведення інформаційно- роз”яснювальної роботи з людьми, збереження життя людей громади Первомайського району.



Проте статистика захворюваності на Первомайщині щодня погіршується. Станом а 12 листопада померло 263 людини та підтверджено COVID-19 у майже 100 осіб. Ліжка в спеціалізованій КНП «Первомайська центральна лікарня» переповнені, не вистачає лікарів. Щодня кричить швидка, доставляючи важких хворих, проте люди недооцінюють наслідків своєї бепечності.

Первомайська міська громада продовжує моніторингові перевірки в громадському транспорті.

Мобільна рейдова група провела перевірки місцевих маршрутних перевезень. Звичайно маршрутки переповнені, люди стоять один біля одного, про яку дистанцію можна говорити? Були зауваження й до масок. Громадяни нехтують вимогами правильного їх носіння. Звичайно маршрутні авто повинні проводити періодично дезинфекцію салону авто, проте через зайнятість та халатність цього не роблять. При вході в транспорт стоять натовпи- ніхто не дотримується дистанції при вході.

В результаті рейду не було складено жодного протоколу, проте профілактичну роботу проведено. Перевірки транспорту будуть проводитися й надалі, та штрафів тоді вже не минути. 

Тетяна Мартиненко.



Немає коментарів: