пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Польські ліки в кризу




​​Польський уряд чудово січе в економічних реаліях. Поки українська влада браво рапортує про збільшення надходжень до бюджету. Адже через інфляцію ростуть ціни на те ж паливо чи олію, а тому і податки та акцизи. Так от поки вони потирають ручки аби ввалити наші гроші у мрію Зеленського щодо національного авіаперевізника, який нікому не здався, бо ринок і так добре розвивається. А також поки вони паралельно цьому закручують гайки фіскалізацією і формуванням Бюро економічної безпеки з фіскалів з "досвідом".




Польським урядом була оголошена програма - Антиінфляційний щит.




Його основою є зниження цін на паливо, а також на природний газ та електроенергію на п’ять місяців через зниження ПДВ (податку на додану вартість), а також спеціальна надбавка на захист сімей. Про це повідомив прем'єр-міністр країни.




"Польський уряд діє в інтересах громадян, щоб пом’якшити та буферувати зростання інфляції, ми робимо все, що в наших силах, щоб пройти цей важкий період у найближчі місяці й квартали. Ця стратегія включає три найважливіші місця, які завдають шкоди полякам і вдаряють по їхніх гаманцях: ціни на паливо, ціни на енергоносії, ціни на харчові продукти" - сказав прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, оголошуючи антиінфляційний щит.




Тепер от питайте, чому поляки краще розвиваються. Тут ходив міф, що в них наче ввалили багато грошей. А правда ж інша. Ввалюють гроші в тих, хто показує спроможність їх зберігти й набути ще більше. От і вся правда.

Останній капіталіст.


Немає коментарів: