вівторок, 17 серпня 2021 р.

Зелений театр в Одесі. Власник підтвердив права на нерухомість



Співвласник приватного порту ТІS Єгор Гребенников викупив одеський Зелений театр за 3 млн доларів для того, щоб продовжити його роботу. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. Він розповів, що 6 років розвивав культурний проект Impact Hub Odessa, орендуючи Зелений Театр і перебуваючи в ньому на «пташиних правах». За ці роки він дотував театр на 32 млн гривень, - передає ТрассаЕ95.

«Складно вкладати час, гроші і сили, одночасно підтримуючи ентузіазм команди в ситуації, коли кожен сезон обіцяє стати останнім», - зазначив Гребенников. «Саме тому театр так цікавить забудовників, вони хотіли б бачити на його місці житлову елітну пятнадцатіповерхівку з басейном і спа. У місці, де виступали Леонід Утьосов, Бенні Гудман і Аркадій Райкін - висотка, басейн і спа, як вам? », - поставив запитання Гребенников.

Він зазначив, що одеська культура тендітна, хранителі її традицій йдуть. Зелений Театр обов'язково повинен зберегтися як культурно-подієвого місця.

«Юридично ми купили будівлі та споруди Зеленого театру, які знаходяться на земельній ділянці переданій одеською громадою в оренду до зими 2052 року. Згідно із законом на нас автоматично переходять права та обов'язки орендаря за договором оренди ділянки і тепер ми до 2052 року будемо платити орендну плату безпосередньо в бюджет Одеси », - повідомив новий власник.

Гребенников розповів про плани на найближчі роки: «Тепер, коли можна планувати розвиток на 30 років вперед, нам буде набагато легше і надійніше, все спроститься і прискориться. Наприклад, Одеса і команда Зеленого театру давно доросли до власного масштабного музичного фестивалю і фестивалю сучасного мистецтва. В театр вже в наступному сезоні переміститься частина припинених через Covid соціальних освітніх проєктів Impact Hub Odessa. Збільшиться кількість екологічних ініціатив. Розшириться частка сучасного мистецтва і різних форматів, пов'язаних з ним ».

«Для мене Зелений Театр - це проект про розвиток культури в Одесі, сподіваюся минулі 6 років театру це наочно показали. Гроші я заробляю в морському порту TIS, політики ретельно уникаю. Разом з цим, коли культурний проект все життя залежить від одного донора - це великий ризик, в житті всяке буває. Бажано, щоб через якийсь час Зелений театр став самодостатнім настільки, щоб утримувати себе і мати можливість розвиватися », - підкреслив Єгор Гребенников.


Немає коментарів: