пʼятницю, 11 червня 2021 р.

Від «Хлібу мого міста» до «Хлібу мого краю»




Ідея Пекарні «Хліб мого міста» як соціального підприємництва народилась у чотирьох членкинь Благодійного фонду «ЛАСКА», які взяли участь у проєкті «Розвиток громад в Україні через соціальне підприємництво», який ІСАР Єднання виконував у партнерстві з IZ – Vielfalt, Dialog, Bildung (Австрія). Вони вирішили, що через хліб, який є у кожному домі, можна донести до мешканців міста ідею турботи про власну домівку, в нашому випадку – про Миколаїв, про його добробут та імідж в Україні та усьому світі.

Ця ідея, викладена в бізнес-плані із створення соціального підприємництва, була підтримана донором, але реалістичною вона стала тільки завдяки партнерству Благодійного фонду «ЛАСКА» з Миколаївським національним аграрним університетом. Оскільки ж діяльність університету поширюється на всю Миколаївщину і за її межі, то «Хліб мого міста» перевтілився в студентське соціальне підприємство «Пекарня «Хліб мого краю».

На круглому столі «Від студентського соціального підприємства «Пекарня «Хліб мого краю» до збереження історико-культурної спадщини Миколаївщини», який відбувся базі Миколаївського національного аграрного університету, була презентована діяльність пекарні, учасники якого скоштували перші чотири сорти хлібу – Ольвійський, Вітовський, Благодарівський і Студентський, які випекли студенти університету. Для учасників Круглого столу було проведено  екскурсію музеєм університету і презентацію навчальної лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи та організації бізнесу з дегустацію авторських чаїв. Кульмінацією заходу стала дискусія щодо збереження історико-культурної спадщини Миколаївщини та обговорення ідей до партнерського конкурсу соціальних проектів і подальших строків його реалізації.
Фонд Ласка.


Немає коментарів: