неділю, 13 червня 2021 р.

Флікери - простий засіб зберегти життя




Нагадаємо, що у листопаді 2020 року набули чинності правки до Правил дорожнього руху. Для велосипедистів: дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів. Для пішоходів: обов’язково мають використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.

“У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи” ( п.4.4 ПДР України).
“Ідея створювати хендмейд-флікер з’явилася три роки тому. Світловідбивна лапка стала фавориткою серед дітей та дорослих. Майстерні флікерів – це діалогові майданчики, де є час і можливість говорити про правила дорожнього руху. Ми використовуємо якісні матеріали для створення таких брелоків, світловідбивна плівка дає ефект повертання світла до 400 метрів! Собівартість такого флікера близько 11 грн, він підсилений світловідбивною стрічкою і має хороші експлантаційні характеристики. Для нас важливим є простота і ефективність такого підходу до створення світловідбивних брелоків, який соціально згуртовує жителів громади”, – розповідає Ірина Ткаченко, координаторка проєкту “Агенція сталого розвитку “Хмарочос”.



Аби ваші майстерні флікерів були цікавими та зрозумілими, Агенція сталого розвитку “Хмарочос” підготувала навчальні матеріали для створення флікерів.
Покрокова презентація створення флікера у вигляді лапки від партнерів проєкту “Амбасадори безпеки” – Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького (стане у нагоді під час проведення майстерень, у ній є посилання на постачальників, в яких можна замовити світловідбивну плівку, світловідбивну стрічку та якісний фетр за помірною ціною).
За цим посиланням можна завантажити макети, інструкції та приклади флікерів.
Яскраве експлейнер-відео від Frame Studio Production покроково демонструє створення флікера тут.
Базова презентація про важливість використання світлоповертальних елементів.

Освітні матеріали створено ГО “Агенція сталого розвитку “Хмарочос” в рамках проєкту “Амбасадори безпеки”, що втілюється за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади

#АмбасадориБезпеки


Немає коментарів: