пʼятницю, 25 червня 2021 р.

В Одесі нова школа журналізму зробила 1-й випуск

 


В славетному Державному університеті "Одеська політехніка" відбувся захист дипломних робіт першого набору спеціальності 061 "журналістика". Кафедра інформаційної діяльності та медіакомунікацій Гуманітарного факультету  дуже ретельно провела підготовку за новітньою навчальною програмою. Під час локдауну навіть відбулась акредитація. Благо, всі викладачі застосовують онлайн-форми навчання. 

Серед дипломних робіт були яскраво виражені новітні високі технології. Так в перше  було захищено диплом на тему "Зародження та розвиток кіберспортивної журналістики в Україні". Василь Спрінсян, завідувач кафедри, наголошує, що осучаснення освіти майбутніх журналістів в колаборації з високими технологіями, яким завжди навчали в Політеху, мета їх роботи. Вже до випуску декілька здобувачів вищої освіти працювали саме контент-менеджерами в IT-кластері Одеси. Всі випробували себе у стажуванні в медіа від газети "Порто-Франко" до онлайн-радіо та місцевих телеканалів.

Ще однією фаховою перевагою навчання журналістів в "Одеській політехніці" є поглиблення вивчення європейських мов: іспанської, німецької, польської. Серед випускників цього року є вже  автори на цих мовах.

Приємно, що більшість випускників цього року працюють саме за фахом, є навіть один редактор популярного одеського онлайн-видання для молоді. Тобто освіта, мабуть, дійсно має практичний сенс.


Як зазначив голова екзаменаційної комісії, голова-секретар Одеської обласної організації НСЖУ, Юрій Работін: редакційні колективи чекають саме амбіційних та фахових співробітників, щоб разом створювати вітчизняну журналістику саме для людей, виконувати першогочергову функцію громадського контролю.


Доктор філологічних наук, професор Баландіна Надія Францівна поздоровляючи з захистом перший випуск, наголосила що наступні курси будуть ще більш адаптовані до запитів медіаринку, бо науковці кафедри весь час працюють над осучасненням програм підготовки саме конвергентних журналістів.

С.Лиманов,
фото автора.




Немає коментарів: