пʼятницю, 25 червня 2021 р.

Збірна Миколаївщини перемогла на Першому Кубку України з кайт-флаїнґу 2021




Збірна Миколаївської області виборола перший в історії Кубок України з кайт-флаїнґу. Всеукраїнські змагання пройшли з 18 по 22 червня 2021 р. в Херсонській області. На організованому Українською Асоціацією Повітряних Зміїв турнірі збірні з 7 регіонів країни змагалися за «командне золото». Спортсмени з Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Рівненської областей та м. Київ демонстрували найкращі техніки запуску шоу-кайтів на локаціях в Херсоні та області.

Збірна Миколаївщини на чолі з Дар’єю СТАРИНЕЦЬ, Чемпіонкою України з кайт-флаїнґу – 2020 (юніори) з Ольшанського, показала найкращий результат та отримала заслужене «командне золото». До складу Збірної увійшли спортсмени з Миколаєва, Вознесенська, Висунська та Ольшанської ОТГ. Учасниця Збірної, лідерка міжрегіональної команди «Ukrainian Kite Beauties» Катерина БИТКО, Чемпіонка України з кайт-флаїнґу – 2020 (молодь) з Миколаєва, провела показові командні виступи з чотириланковими кайтами в рамках позазмагальної програми. Другою на Кубку фінішувала Збірна Херсонщини. Третє місце – у киян.



Організаторами Першого Кубку України з кайт-флаїнґу та П’ятого Свята повітряного змія виступили чемпіони світу з Херсона Павло ШМУЛЕВИЧ, президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, й Альона КОМПАНІЄЦЬ, виконавчий секретар Асоціації. Головним суддею турніру став віце-президент Асоціації Леонід БРОЙТМАН, чемпіон світу з Кам’янського.

Українська Асоціація Повітряних Зміїв заснувала Кубок України з кайт-флаїнґу цьогоріч – поряд з обласними чемпіонатами та Чемпіонатом України. На Кубку змагаються регіональні команди, а не окремі кайт-флаєри, як на чемпіонатах. Такий формат цілком відповідає рекомендованому Міжнародною Федерацією Повітряних Зміїв. Як повідомлялося раніше, Другий Чемпіонат Миколаївської області з кайт-флаїнґу проходив 4–7 червня 2021 р., за його результатами і була сформована Збірна Миколаївської області.







Кайт – повітряний змій

Кайт-флаїнґ – спорт, запуск і керування повітряним змієм

Кайт-флаєр – спортсмен, майстер кайт-флаїнґу



Українська Асоціація Повітряних Зміїв (УАПЗ) була заснована в серпні 2017 року організаторами та активними учасниками першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty IKF 2017.

УАПЗ – перша і єдина організація, яка представляє всю Україну на міжнародному рівні у галузі повітряних зміїв. Нині до УАПЗ входять як місцеві клуби (команди), так й окремі кайт-флаєри з усіх регіонів України (крім Луганщини), закордонні українці та навіть іноземні майстри. УАПЗ є юридичною особою, має статус всеукраїнської молодіжної громадської організації.

Мета УАПЗ – промоція кайт-флаїнґу в Україні через спортивні змагання, конкурси, майстер-класи, розробку власних моделей повітряних зміїв, регіональні івенти та міжнародні фестивалі, а також презентація України на міжнародному рівні.


Немає коментарів: