вівторок, 16 березня 2021 р.

Вітер змін у Херсоні



Відбулося перше засідання оновленої робочої групи з розробки Стратегії розвитку Херсонської міської територіальної громади до 2030 року!

Звучить досить формально, але цій темі варто приділити увагу. Адже всім нам потрібно розуміти:

 ✅ куди ми рухаємося та навіщо?

✅ коштом яких ресурсів?

✅ у які строки?

✅ й хто за все це відповідає?

Пише Ірина Ніколаєва, активістка з Херсону. 

Розробка насправді дієвої концепції – запорука позитивних змін «обличчя» та життя громади. Це наша з вами спільна відповідальність. Тому підключайтеся, сподіваємося на активність городян.

Тож 15 березня розпочалася робота зазначеної комісії на чолі з міським головою Ігорем Колихаєвим. Всього до складу робочої групи входять 43 члени, спікерами першого засідання стали: 

- Олена Оленковська, виконавчий директор Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України;

- Оксана Глебушкіна, виконавча директорка ГО «Громадський центр «Нова генерація»;

- Ярослав Концевой, голова ГО «ВЕЛОХЕРСОН»;

- Ірина Зоря, голова ГО «Центр розвитку особистості «Берегиня»;

- Наталя-Дануте Бімбірайте, голова правління Херсонської міської громадської організації «Культурний центр Україна – Литва»;

- Оксана Рукавішнікова, заступник Херсонського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

- Галина Лугова, секретар Херсонської міської ради.

Вони розповіли, яким громадськість бачить своє завдання у розвитку міста. Також долучився Олександр Рябий, регіональний директор проєкту «Демократичне врядування у Східній Європі», щоб розповісти про  можливості підтримки реалізації Стратегії та формування перших спільних імплементаційних планів.

Далі простими словами. Основна робоча група була щойно створена – це вже плюс. Тепер формуватимуться фокусні підгрупи, на яких по галузях розглядатимуться питання щодо різних аспектів розвитку міста. Ними буде проведено багато роботи, механіка процесу обговорюватиметься на наступному засіданні комісії. 


Але вже зараз, УВАГА, закликаю проактивних херсонців, які мають своє бачення розвитку міста та бажання долучитися до розробки Стратегії, приєднатися до робочої групи й працювати разом. 

Наше спільне завдання сьогодні – розробити плани розвитку територіальної громади, зрозумілі кожному. Нарешті зробити дієвий документ, що визначатиме пріоритетні напрямки розвитку міста, який не буде припадати пилюкою на поличці!

Інформацію про хід подій я із задоволенням публікуватиму у Фейсбук




Немає коментарів: