вівторок, 16 березня 2021 р.

Яхта минулих часів прямує в Миколаїв




До одеського  порту зайшла вітрильна супер’яхта Joseph Conrad (Build Date – 1916, L=37m, Flag – Marshall Islands). Судно завели у Нову гавань і зашвартували біля причалу №17 морського вокзалу лоцман Ігор Бойко і лоцман-стажер Олександр Кузнєцов.

На борту яхти перебувають 5 членів екіпажу.


Першими на борт SY Joseph Conrad яхти піднялись співробітники санітарно-карантинного відділу Одеського порту, котрим капітан пред’явив медико-санітарну декларацію. Після цього лікар-епідеміолог провела температурний скринінг членів екіпажу, яхтсмени заповнили опитувальні листи. Завтра екіпаж здаватиме ПЛР-тести. Дозвіл на сходження на берег яхтсмени отримають після виконання усіх карантинних пересторог, запроваджених у зв’язку з пандемією коронавірусу.
За наявною інформацією, супер’яхта, якій виповнилось 105 років, зайшла в Україну для вирішення питання чергової реновації. На якій з суднових верфей її ремонтуватимуть, наразі невідомо. Все залежить від результатів переговорів між судновласником і представниками верфі. Скоріше за все, з Одеси яхта вирушить до Миколаєва, де базуються фірми, які займаються реновацією суден маломірного флоту.
Ще відомо, що в українські води сталевий вітрильник прибув з Хорватії. Перед цим були порти Греції та Португалії, а до них – Куба, яка стала кінцевою точкою чергової кругосвітньої подорожі SY Joseph Conrad.

Морські бізнес-новини України


Довідково
Джозеф Конрад (при народженні Юзеф Теодор Конрад Коженьовський, 1857-1924) – англійський письменник польського походження, уродженець України. Вважається одним із найвидатніших англійських прозаїків. Його твори мали великий вплив на творчість багатьох класиків літератури, серед яких Ернест Хемінгуей, Грем Грін, Вільям Берроуз та інш. Д.Конрад – автор романів та оповідань на морську тематику. Підчас їх написання автор послуговувався власним досвідом плавання у британському торговельному флоті.



Немає коментарів: