понеділок, 1 лютого 2021 р.

“МАЙСТЕРНЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ” ГОСТИННО ВІДЧИНИЛА ДВЕРІ!



29 січня 2021 року клуб тренерів з медіаграмотності «Майстерня медіаграмотності» відчинив свої двері для всіх небайдужих до цієї тематики. У своїх онлайн-стінах майстерня зібрала 197 осіб з усіх куточків України, охочих поділитися власним досвідом поширення медіаграмотності та перейняти досвід інших.
Відтепер відкритий клуб медіатренерів «Майстерня медіаграмотності» запрошує бажаючих ділитися досвідом у викладанні інфомедійної грамотності онлайн. Якщо Ви плануєте бути одним із спікерів на засіданні нашого клубу, продемонструвати цікаві вправи та запропонувати нові ідеї для обговорення, просимо повідомити нам цю інформацію, заповнивши короткий опитувальник:

На першому засіданні клубу команда проєкту “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність” IREX презентувала посібник для тренера «Інфомедійна грамотність онлайн», який складається з 61 вправи. Вони дають змогу тренерові сформувати програму заняття залежно від специфіки та потреб цільової аудиторії. Після презентації посібника 6 тренерів показали на власному прикладі, як можна використовувати запропоновані вправи.
Надія Кравченко, регіональна координаторка IREX у Кіровоградській області, намалювала з учасниками автопортрет у дуже незвичний спосіб.
Олена Тараненко, менеджерка з розбудови потенціалу проєкту, «продезінфікувала» новини.
Ivan Antypenko, регіональний координатор IREX у Херсонській області, допоміг учасникам розібратися в їхніх інформаційних бульбашках.
Natalie Goshylyk, регіональна координаторка IREX в Івано-Франківській області, продемонструвала як розібратися у маніпуляціях на прикладі можливих перекручувань простого факту «Курка знесла яйце».
Инна Палько, регіональна координаторка IREX у Житомирській області, протестувала разом з учасниками інструмент «Answergarden». Головним словом серед переваг онлайн навчання учасники зазначили “МОЖЛИВОСТІ”.
Кирило Дубровін, регіональний координатор IREX у Луганській області, показав як можна отримати зворотній зв’язок від учасників за допомогою Mentimeter. Найбільш поширеною емоцією за результатами засідання серед учасників виявилася “НАТХНЕННЯ”!
«Ідея створення “Майстерні медіаграмотності” виникла в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Було вирішено, що досвід, який зародився під час проєкту, час поширювати на усю медіаграмотну спільноту, і тому цей Клуб буде відкритим. Майстерня медіаграмотності функціонуватиме не тільки для учасників проєкту. Сподіваємося, що так буде активно жити не тільки ідея, а й місія – поширення медіаграмотності всією Україною», – розповіла менеджерка з розбудови потенціалу Олена Тараненко.
«Я дуже рада вітати всіх, хто має бажання поширювати в Україні таку важливу тему, як інфомедійна грамотність. Щиро радію тому, що саме в нашому проєкті зародилася така ідея. Хочеться об'єднувати всіх однодумців – людей, які хочуть спілкуватися, обмінюватися своїми знаннями та досвідом, продовжувати поширювати ці знання серед інших. Я бажаю всім нам зустрічатися ще багато разів в цій «аудиторії», можливо колись вже й офлайн, але незалежно від проєктів, ситуації розширювати й розширювати межі медіаграмотності» – привітала учасників старша менеджерка проєкту Любов Квасюк.
«Дуже добре, що є такий Клуб тренерів. Ми можемо неформально обмінюватися думками і переймати досвід інших. Це надзвичайно чудово, що досвід IREX, досвід проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виходить на широкий освітянський загал, і з цим досвідом можуть ознайомитися всі, хто опікується медіаграмотністю. Я дуже сподіваюся на продовження проєкту, адже це доказ достойного представлення України на міжнародному рівні. На щастя, на пострадянському просторі ми посідаємо перше місце з медіаграмотності. Бажаю всім нам успіху!» – висловився президент Академії української преси Валерій Іванов.
Для тих, хто пропустив відкриття, відеозапис можна переглянути тут: https://youtu.be/nwvqhLDPgZI
У вкладенні ви знайдете 2 постери від команди проєкту.
Наступна зустріч відбудеться 19 лютого, наприкінці тижня почнеться реєстрація. Не забудьте заповнити форму з вашими пропозиціями виступити з демонстрацією вашого досвіду!
Усіх, хто бажає оперативно слідкувати за оголошеннями Майстерні медіаграмотності, запрошуємо у групу проєкту на Фейсбуці - https://www.facebook.com/groups/574403519769624
З нетерпінням чекаємо на всіх охочих, у нас заготовлено багато цікавого!
Юлія Гуза
Керівник проектів АУП


Немає коментарів: