суботу, 14 листопада 2020 р.

США будує нові підводні човни



Українськими медіа пронеслась хвилька пропагандистських матеріалів про запуск російської суднобудівної програми нових дизель-електричних підводних човнів. Бо старі ледве живі й не всі можуть вийти у море. Але, чому саме зараз з'явилась ця новина?

Зазирнув на сайт американського флоту. Бінго! 5 листопада управління інформації ВМС США сповістило про те що: "Військово-морські сили виділяють 9,5 млрд доларів корпорації General Dynamics Electric Boat (GDEB) для побудови та випробування кораблів класу COLUMBIA, SSBN 826 та SSBN 827. Човни класу "КОЛУМБІЯ", замінять теперішні ядерно-балістичні підводні сили класу OHIO. На перше патрулювання вийдуть у 2030 році."
З огляду на ціну, заявлену для двох човнів, це будуть непогані кораблі. З інформації виходить, що ядерні реактори в них будуть більш ефективні, а 12 човнів класу COLUMBIA замінить 14 теперішніх OHIO, які патрулюють у світовому океані. 
Заява московських стратегів про дизельні човни які будуть базуватись у внутрішніх морях, це як "пук у калюжу" проти нових стратегічних підводних човнів. І так у всьому! Зробимо "піар" своєму ВПК - може нас злякаються! 
Проходили. Донузлав - запам'ятали!
С.Лиманов.
 







Немає коментарів: