пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

Турецький оборонний бізнес зацікавився турбінами з Миколаїва



22 жовтня Халук Байрактар, голова делегації турецької компанії LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret A.S., та В’ячеслав Аніщенко, головний інженер т.в.о. директора ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроєкт», підписали меморандум про створення спільного Україно-Турецького підприємства.

Планується, що спільне підприємство буде просувати турбіни ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроєкт» для застосування на військових кораблях різних класів та у енергетичній сфері.
У вступному слові містер Байрактар підкреслив, що сьогодні Україно-Турецька міждержавна співпраця знаходяться на найвищій точці і надалі буде лише поглиблюватися, бо обидві сторони вбачають стратегічні інтереси у такій взаємодії. Спільне підприємство, що LODOS Propulsion утворює з Українським підприємством призначене для просування газотурбінних агрегатів ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроєкт» на ринки Близького Сходу та Північної Африки, що традиційно знаходяться під значним впливом Туреччини. Досвід та технології Миколаївських турбіністів разом з турецькою підтримкою на ринку повинні забезпечити успіх спільного підприємства.

Свою промову м-р Байрактар завершив щирим вітанням: «Слава Україні!».
Д.Удовицький.


Немає коментарів: