середу, 14 жовтня 2020 р.

Цифрова колекція музея Верещагіна


Хто ще пам'ятає що в Миколаєві, саме при каденції теперішнього міського голови створено комунальну установу - Агенцію розвитку міста. А скільки сперечань було щодо її діяльності? Хто тільки не бачив себе в її складі...

Не знаю як вплинули на розвиток її кадри, але асфальт при Воронові(один з керівників установи) зірвали з частини вулиці Набережної, яка веде к Інгулу. Дістались бруківки й кинули. Тепер бігунам стало травматичніше тут бігати. Потім "підхопили" громадську ініціативу з кіноклубом у дворику старого ДОФа. А коли про розвиток?

Депутати не питали. Шли роки. Громадянам якось байдуже.

Тепер стали допомагати художньому музею Верещагіна. Музей ніколи б сам не зробив? Отримали грант від УКФ й відцифрували 500 робіт з його колекції.  Зроблено сайт й паперовий каталог. Добре! А де тут розвиток Миколаєва?

Може досі експериментів? Треба більш ефективно використовувати комунальні установи! Мабуть, теперішня молода команда дійсно напрацювала максимум зі своїх можливостей?  Треба запросити когось на кшталт дівчат та хлопців з Вознесенська, де місцева Агенція економічного розвитку залучила в десятки раз більше грошей, а головне - дала містянам приклад дієвої проєктної роботи на благо міста.

Підтримати обласний художній музей естетичним продуктом благородно, але повторюю: Миколаєву від цього не багато зиску. Дивно, що мер Сенкєвич називаючи свої "факапи" а свою каденцію зупинився тільки на велоінфраструктурі. А як же обіцянки пов'язані з Агенцією розвитку?

С.Лиманов.

Ілюстрація з каталогу «Цифрова колекція художнього музею» 



Немає коментарів: