пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

Книги що розшифровують сучасні війни


Під час ХХІ всеукраїнського форуму «Українська книга на Одещині» відбулась презентація книг серії «Невидимі війни: латентне поневолення країн» за участі автора Миколи Івановича Сенченка, директора Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова», доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України.
В рамках презентації книжок Миколи Сенченка – знаного дослідника в галузі геополітики, інформаційних систем та соціальних комунікацій, автор розповів про власні розвідки останніх часів, що склали основу його нових книжок: «Четверта світова організаційна війна» та «Світова латентна організаційна війна».

Під час презентації Микола Іванович розглянув також нагальні питання сучасного стану бібліотек, видавничої справи, зосередивши увагу на популяризації традиційної паперової книги та відродженні культури читання; сучасних форматах електронної книги, проблемі оцифрування тощо. 


Журналіст Михайло Дейч наголосив на актуальності інформації і знань щодо сучасних геополітичних процесів.

Галина Лазарева, директор ЦБС для дітей висунула питання попиту на сучасну дитячу літературу, зокрема співвідношення вітчизняних та зарубіжних (перекладених) книг у читацькому обігу для дитячої аудиторії.

У виступі Ігумені Серафими, настоятельки Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, голови Синодального відділу «Церква і культура» йшлося про взаємовплив геополітичних світових процесів та нинішніх духовних орієнтирів людства.
http://odnb.odessa.ua/


Немає коментарів: