середу, 22 липня 2020 р.

Якою економікою наступний міський голова пропанує наповнювати бюджет?

Це запитання ми навмисно винесли в заголовок.
Поки всі "глашатаї" містечка називають(пишуть на заборі) прізвище чергового міського голови, якого ще треба в жовтні Миколаєву обрати, хотілось би щось притомне почути. Де, з ким, в яких об'ємах міський голова обраний у 2020 році планує заробляти для бюджету міста? Повторюю: для міських програм, а не для своєї кишені, партії, таємного лобі, яке заплатило за нього на виборах. Ви знаєте? Чи може щось чули?
Тихо, як на кладовищі.
Допоки, "основа" наповнення міського бюджету - ПДФО(податок на доходи фізичних осіб). Тобто, місту напряму треба впливати на кількість та якість сплати податків за працівників. Покажіть в структурі сьогоднішньої міської влади посаду, яка може якось впливати на збільшення цього податку в Миколаєві? Нема! Чи може мерія хоть якось стимулює нових підприємців, вчить бізнесу? І це при тому, що незважаючі на фізичний ріст фондів оплати праці, кількість, наприклад ФОПів знижується декілька років підряд. Миколаїв з міста вільного підприємництва стає містом "поїхавших" звідти громадян. В першу чергу - креативних. Навіть серед умовної команди Сенкевича, яка йому допомогла "зайти до влади", більшість поїхала з Миколаєва. І це далеко ні тільки Арахамія.
А хто в нашому місті почав новий бізнес?
Гучних назв та імен не чути. Місцевий бізнес як й все місто все більше маргіналізується. Будкоград замість перспектив. Туризм - "не пішов". Підрядників навіть на низькокваліфіковані будівельні роботи викликаємо з Одеси.
Може претенденти на перший кабінет в будівлі на Адміральській,20 привезуть платників податків з собою? Чи мають план залучення великої кількості сучасних організаторів бізнесу?
Коли ми почуємо про спроможності кандидатів на посаду міського голови?
Запитань багато. Але "освоювати" бюджети вони не спонукають. Вкрай важливо чітко усвідомлювати: як доходи бюджету міста будуть збільшуватись?
Досі "розводитись" на лозунги, відосики та опереткові конфлікти претендентів. Вимагайте чітку відповідь на питання про надходження бюджету та представлення команди, членів якою дійсно знають по-роботі, а не по фейсбуку.
І відділяйте політику від міської економіки, так буде легше.
В.Головченко.


Немає коментарів: