середу, 8 липня 2020 р.

На Херсонщині розробили нову інноваційну тару для перевезення кавунів

Група виробників “Херсонський кавун” спільно зі спеціалістом з розвитку плодоовочевого ланцюга UHBDP Валерієм Федоренко, ГО "Земля Таврії" та Vital Trading розробили унікальний контейнер, спеціально призначений для перевезення баштанних, що забезпечує тривалу лежкість свіжої продукції.


На відміну від звичайного октабіну, який наразі використовують через відсутність більш якісної альтернативи, контейнер українського виробництва Vital Trading – це справжня спеціально-розроблена конструкція під баштанні, за допомогою якої можна перевозити продукцію у фурі-рефрижераторі на далекі відстані. Нова розробка відкриває нові можливості та створює експортний потенціал для українського ринку баштанних.

У порівнянні з октабіном, контейнер для перевезення кавунів має принципові технологічні відмінності, що створюють гарні умови для перевезення швидкопсувної продукції без втрати якості протягом тривалого проміжку часу.
– Октабіни – це ящики для перевезення пет-заготовок, вони не призначені для перевезення баштанних – розповідає Валерій Федоренко. – Ще 12 років тому я знайшов їх випадково на Рубіжанському трубному заводі і пристосував для перевезення кавунів, адже іншої підходящої тари для перевезення баштанних тоді ще не було. Але тепер є чудова альтернатива – розроблено контейнер спеціального призначення з урахуванням особливостей впливу статичних і динамічних навантажень під час перевезення кавунів на далекі відстані.

Контейнер має міцний подвійний корпус, захисні картонні куточки та вентиляційні отвори на дні та зверху контейнера, що забезпечують постійну продувку баштанних зверху та знизу.

Розмір контейнера становить 1200х800х800, місткість – 320-330 кг залежно від калібру кавунів.

Контейнери наразі в наявності на складі виробника в м. Каховка та м. Олешки: www.vital-trading.com.


Юлія Окул.


Немає коментарів: