четвер, 21 травня 2020 р.

Корнацький закликає небайдужих рятувати річку Південий Буг

Витоки Південного Бугу.
Хтось каже - яка краса, я ж скажу - який жах !
Чому?
Та тому, що береги струмка голі, не засаджені деревами й чагарниками, і розорані майже по самі схили... А це прямий шлях до замулення і припинення водотоку.
Щоб не допустити цього, та ще й покращити водність ріки, закликаю всіх небайдужих взяти участь у залісненні берегів Богу від самих його витоків і до самого гирла. 

Для реалізації цього проекту пропоную земляку Владимир Войтенко створити спеціальний чат, далі згуртувати у кожній області та районах, по яким тече ріка, учасників проекту, і приступити до масових насаджень дерев і кущів вже восени. Я сам готовий долучитися до проекту організаційно, фінансово, технікою, забезпечити юридичний супровід, переписку з органами влади тощо.
Велику справу можемо зробити.
Від редакції:
Нам здається ініціатива Аркадія Олексійовича слушна. Кожного року річка міліє саме через скорочення стоку води. Врятувати її, як й інші водні артерії України можна, якщо відновлювати малі джерела, садити дерева вдовж балок та малих річок, а не орати. Якщо всі аграрні підприємці підтримують заклик Корнацького, це буде початком відновлення розумного природокористування. 


Немає коментарів: