четвер, 21 травня 2020 р.

"Херсонський модернізм" шукає молодь


Художньо-урбаністичний форум «Херсонський модернізм: назад в майбутнє» анонсує open call для творчої молоді віком 16–25 років з Херсона (студентів-архітекторів ХДАУ, факультетів дизайну ХДУ, ХНТУ, Дизайн-ліцею Художньої школи, митців, фотографів, перформерів та представників інших творчих напрямків) взяти участь в воркшопах в рамках форуму «Херсонський модернізм: назад в майбутнє», які відбудуться в липні* та серпні*.

Проект має на меті знайомство з архітектурою модернізму у Херсоні в період між 20-ми та 90-ми рр. ХХ століття. Для дослідження ми залучаємо професійних архітектурознавців, але наше завдання –
навчитися популяризувати об’єкти архітектурної спадщини і тому з нами будуть працювати досвідчені арт-куратори з України та Литви, які надихнуть нас сучасними мистецькими практиками. Для візуального та інформаційного «оживлення» ми виберемо за хронологією та стилістичною яскравістю лише 12 об’єктів, можливо саме ваш проект захистить їх від руйнування.

Як це буде

Буде відібрано 21 особу, які складають 7 команд: художник(ця), архітектор(ка), дизайнер(ка). Цей розподіл умовний.

Команда обирає два-три об’єкти, художник(ця) формує мистецький концепт переосмислення об’єкту, архітектор(ка) допомагає зі стилістичним та історичним підґрунтям, дизайнер(ка) розробляє концепт публічної презентації.

Отже, 12 об’єктів – 12 яскравих проектів, котрі увійдуть до трирічного арт-календарю «Херсонський модернізм». Крім того, ми познайомимося з вами з технікою виготовлення арт-буків.

Фінальна презентація – «Херсон: невідомий модернізм» – планується на вересень*. Будуть представлені друковані матеріали, календарі, фотовиставка, презентований туристичний маршрут для журналістів, мешканців міста, місцевої влади, туристичних агенцій.

Обіцяємо надзвичайно цікаву подорож у модерністську історію міста.

Заявки приймаються до 7 червня.

Посилання на Google-форму заявки: https://forms.gle/U7gDbPfdy4Ak1GBm9


*Дати будуть уточнюватися залежно від змін в графіку карантинних заходів


Проект «Художньо-урбаністичний форум «Херсонський модернізм: назад в майбутнє», який реалізується ХМГО «Інформаційний центр малого та середнього бізнесу та інновацій» в партнерстві з Urban Re-Public, підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe.


Немає коментарів: