вівторок, 26 травня 2020 р.

Голова СБУ заявив про намагання іноземних спецслужб розхитати ситуацію на Одещині

Враховуючи стратегічне розташування Одеської області, Служба безпеки України приділятиме регіону ще більше уваги через те, що іноземні спецслужби намагаються там розхитати ситуацію.

Про це голова СБУ Іван Баканов заявив під час робочої поїздки на Одещину 22-го травня, де представив новопризначеного керівника та зустрівся з особовим складом обласного управління, – пише Укрінформ з посиланням на сайт СБУ.


«Одеська область – найбільший за територією регіон України. Багатонаціональний, з великою протяжністю кордонів, потужними морськими торгівельними портами та серйозним економічним потенціалом.

І ми чудово знаємо, як іноземні спецслужби намагаються розхитати ситуацію на Одещині. Але їм це не вдасться. СБУ успішно протидіє таким спробам і буде це робити й надалі», – зазначив Баканов.

Він додав, що особливості регіону покладають на співробітників Служби додаткову відповідальність за збереження миру й безпеки на Одещині.


«Не варто забувати окремі події, які відбувалися в Одесі, починаючи з 2014-го року. Тому наша контррозвідка має бути тут на найвищому рівні», – підкреслив Баканов.

Серед ключових пріоритетів Служби він визначив також протидію будь-яким проявам сепаратизму, захист національної державності, боротьбу з тероризмом, диверсіями та кіберзагрозами.

Окрім того, Баканов детально ознайомився з результатами та перспективними планами за всіма лініями роботи Одеського управління СБУ.

Проте, 23-го травня стало відомо, що Україна та Болгарія заявили про вирішення конфлікту щодо району на Одещині, – пише 5-й канал з посиланням на українське МЗС

Поділ цього району жодним чином не вплине на права тамтешньої болгарської громади. Це стало підсумками зустрічі заступника міністра закордонних справ Василя Бондара з послом Болгарії.


“Після переговорів сторони заявили, що між Україною і Болгарією немає розбіжностей. І дипломати домовилися розв'язувати актуальні питання конструктивно”, – йдеться в повідомленні.

Раніше уряд Болгарії ухвалив декларацію про адміністративно-територіальну реформу в Україні. Таким чином виступили проти поділу Болградського району Одеської області. Там проживають етнічні болгари і офіційна Софія побоювалася, що вони будуть поділені на кілька громад.

Болгарія була впевнена, що це вдарить по правах болгарської меншини.

У вітчизняному ж МЗС висловили рішучий протест і назвали таке рішення маніпулятивним та неприйнятним. А ухвалену декларацію – втручанням у внутрішні справи України.

До речі, 13-го травня Президент України Володимир Зеленський призначив очільником управління СБУ на Одещині Віктора Доровського.


Немає коментарів: