понеділок, 25 травня 2020 р.

Сучасний бандурист віртуоз з Миколаєва

Сьогодні мій ранок зробив віртуоз на бандурі Георгій Матвіїв. Радіо "Культура" від суспільного мовника в онлайновій програмі "прокрутило" декілька його композицій. Звуки музики по-справжньому здивували!  Ніколи б не сказав що це виконували на старовинному українському музичному інструменті. Як ми ще багато не знаємо про свою культуру?
Бандурист - новатор починав в Миколаївському муніципальному колегіумі в гуртку бандуристів. Пам'ятаю, як ще до війни та анексії Криму ці хлопці виконували на відкритті фіналу Міжнародного конкурсу шкільних медіа, який проводив 20 років Коледж преси та телебачення, гімн України. Деякі з гостей морщили носа. А мабуть, й Георгій брав тоді участь у творчому вітанні бандуристів - юним журналістам. Чомусь тільки дорослі журналісти так й не розповіли про цей унікальний шкільний колектив? (може то я не уважний). Народний вчитель С.Січко - директор колегіуму, багато років особисто цей творчий гурток застосовує саме для вкорінення естетики та патріотизму. В нашому, російськомовному місті.
Високий ґатунок фахівців різних творчих професій нашого краю потребує ще більшої нашої уваги та комунікації. І не треба на карантин "списувати". На свіжому повітрі в містах музика влітку звучить дуже гармонійно. Будемо сподіватись що вже незабаром в парках можна буде почути молодих й досвідчених виконавців класичної, барочної та джазової з рок-музикою. А не пісні про "жовті  троянди" з гучномовця.
Може й талановитих земляків з інших міст будуть запрошувати організатори культури. Патріотизм починається з поваги до місцевих талантів.
В.Головченко.


Немає коментарів: