середу, 6 травня 2020 р.

Понад 118 млн грн отримали лікарні Миколаївської області за квітень в межах Програми медичних гарантій

118,7 млн грн виплатила НСЗУ 45-ти медичним закладам Миколаївщини, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам. З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги.

1594 спеціалізованих закладів отримали за квітень близько 4 млрд грн за договором з НСЗУ. З яких понад 17,7 млн грн було перераховано приватним закладам та лікарям-ФОП. У Миколаївській області найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ з комунальних закладів отримали Миколаївська обласна клінічна лікарня – 12,95 млн грн, Миколаївський обласний центр онкології – 8,1 млн грн та Міська лікарня швидкої медичної допомоги – 6,7 млн грн.


Нагадаємо, з 1 квітня пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору - контракт лікарні з НСЗУ. Всього 61 приватний медзаклад і 4 лікаря-ФОП підписали договір з НСЗУ на надання послуг зі спеціалізованої медичної допомоги та отримали в квітні понад 17,7 млн грн. 
До топ-3 приватних центри за розміром оплати від НСЗУ входить ТОВ “Фрезеніус Медикал Кер Україна” (6,6 млн грн), ПАТ “Мотор Січ” (1,7 млн грн), а також ТОВ “Багатопрофільна клініка Святого Миколая” (майже 1,7 млн грн).


Умовою фінансування є надання закладами електронної звітності. Кожна надана послуга, кожна консультація фіксується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Достовірні дані - основа для прийняття рішень, в тому числі й фінансових. З 1 квітня в ЕСОЗ лікарі виписали пацієнтам понад 100 тис. електронних направлень. З них близько 82% - направлення на консультацію спеціаліста, 10% - на візуальні дослідження, 3% - на лабораторні процедури. Решта 5% - це інші види направлень. Також в ЕСОЗ вже зроблено понад 2 млн електронних медичних записів.


Очільниця НСЗУ Оксана Мовчан:


“Національна служба здоров’я - надійний фінансовий партнер медичних закладів. Ми в повному обсязі і вчасно платимо закладу за надані послуги пацієнтам. І ця фінансова стабільність працює в інтересах пацієнта. Це стосується і первинки, і програми “Доступні ліки”, а з 1 квітня - і спеціалізованої допомоги. НСЗУ підтримує збільшення обсягу коштів на систему охорони здоров’я. Проте, виступає за раціональне використання наявних ресурсів. Для того, щоб пацієнти могли отримати якіснішу допомогу. А ефективні лікарні – більше коштів. Кожна гривня бюджету Програми медичних гарантій працюватиме на пацієнта.”


Директор Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Дмитро Самофалов:

“В межах уваги Південного міжрегіонального департаменту перебувають 179 закладів, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу ту 3-х областях - Одеській, Миколаївській та Херсонській. Сума їх контрактів з НСЗУ на рік складає майже 5,5 млрд грн. За квітень 175 ЗОЗ отримали аванс на загальну суму понад 504 млн грн”.

Довідка

Інформацію щодо виплат лікарням за Програмою медичних гарантій по областям можна знайти за посиланням:

https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/smd-pay


Безоплатні медичні послуги доступні в лікарнях, що уклали договори із НСЗУ по кожній області та перелік лікарень за областями, які визначено опорними у боротьбі з коронавірусом можна знайти на дешборді НСЗУ за посиланням:

https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/smd-contracts


Немає коментарів: