четвер, 30 квітня 2020 р.

У Миколаєві на будівництво школи пустили на вітер 2,29 мільйони гривень

Історія розпочалася ще у липні 2018 року, коли Управління капітального будівництва Миколаївської міської ради оголосило тендер на будівництво прибудови ЗОШ №22, вул. Робочій 8, що у Миколаєві.
Договір уклали з ПрАт БК “Житлопромбуд-8” на загальну суму 24,1 млн гривень.
За інформацією регіональних ЗМІ та Карти ремонтів у грудні 2018 року було завершено перший етап робіт, за що підряднику було перераховано 2,72 млн гривень.
Згодом, у квітні 2019 року Управління капітального будівництва Миколаївської міської ради уклало додатковий договір на суму 199 тис. гривень із надання інженерних послуг прибудові зазначеної школи протягом 2019-2020 років.
У липні того ж року медіа написали про те, що прибудову, яка коштувала 2,72 млн гривень планують знести через її неналежний стан, що не дозволяє ввести її в експлуатацію. Наведені факти свідчать про неефективне використання майже 3 млн гривень.
За словами заступника начальника управління капітального будівництва Миколаївської міської ради, прибудову зносять тому, що ще у 1997 році вона була зведена із порушеннями. Окрім цього, під час ремонту відбулося просідання грунту та пісків. Проте, чому про це не було жодної інформації до проголошення тендеру у 2018 році, відповіді отримано не було. Це свідчить про неправильно обраний етап будівництва.
Громадська організація “Антикорупційний штаб ” звернулася до контрольних та правоохоронних органів, після чого заводський відділ Миколаївської прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з підприємств Миколаєва, який звинувачується в привласненні бюджетних коштів. Таким чином вдалося покарати винних за недобросовісні ремонтні роботи та уберегти державні гроші від можливих розкрадань.

Антикорупційний штаб – це громадська організація, метою якої є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. Ми реалізуємо проєкт Карта ремонтів, яка є інноваційним інструмент Штабу з інформацією про ремонти, профінансовані з міського бюджету.


Немає коментарів: