середу, 4 грудня 2019 р.

Марафон підписів за свободу

Продовжується збір підписів в щорічному марафоні небайдужих, який проводить Amnesty International напередодні Дня прав людини (10 грудня). Цього року вражаючий кейс юної дівчини з Ірану.
Ясаман Ар'яні та її мати Моніре Арабшахі були засуджені до шокуючих 16 років ув'язнення за їхню боротьбу проти дискримінаційних законів про примусове носіння хіджабів. Їх заарештували у квітні 2019 року через відео, на якому вони, будучи без хусток, роздавали квіти пасажиркам поїзду, призначеного тільки для жінок. Їхній сміливий вчинок швидко став вірусним у соціальних мережах. На відео, Ясаман говорила про свою надію на майбутнє, в якому всі жінки в Ірані зможуть самі обирати, що їм одягати.

"Я закликаю Вас звільнити Ясаман Ар'ані та її матір Моніре Арабшахі, негайно та беззастережно, оскільки вони є в'язнями совісті, ув'язненими виключно за їхню правозахисну діяльність. До їхнього звільнення, я прошу Вас забезпечити їм можливість регулярно контактувати із адвокатом, якого вони обрали. Я також закликаю вас припинити застосовувати кримінальні покарання задля придушення роботи правозахисниць та скасувати закони про примусове носіння хіджабів." Зазанчається в петиції, яку підписують в Одесі в Політехнічному університеті, а в Миколаєві в Коледжі преси та телебачення.
Ви також можете долучитись до інших кейсів Марафону на сайті.
В.Інгульский.


Немає коментарів: