вівторок, 19 листопада 2019 р.

"ДІЯ" пообіцяла свою увагу жіночому бізнесу в Одесі

Друзі, а ви знаєте жінок в бізнесі? Я знаю. Безліч. Знайома засновниця нотаріальної контори, та спорт-залу, а ще - керівниця агенції подій, і великої торговельної мережі,  господарки маленького магазина "на розі", а ще — кав'ярні, ательє, фермерка равликів. В кожному населеному пункті України працюють від зорі до... тисячі жінок підприємців. А саме сьогодні виявляється День жіночого підприємництва (WED).
В Одесі "Асоціація жінок України "ДІЯ" запросила жінок підприємців і тих хто прагне їм допомогти, за круглий стіл.

Говорили про те що бентежить вітчизняних підприємців, саме жінок. Представниця торгово-промислової палати О.Копилова запропонувала не соромитись, а підключатись до експорту товарів/послуг. Валюта нашій економіки не зайва. Депутатка міськради Одеси А.Позднякова розповіла зібранню як залучити в нові бізнес-проекти кошти міського бюджету, та як користуватись загальнодержавною платформою інформування з відкриття нового бізнесу SBCh
Наталія Делієва дуже влучно модерувала дискусію, щоб вона не пішла в річище "а поговорить". Всі виступи були поділу, особливо психолога Н.Тігіпко  Виявляється, саме мрія приводить багатьох людей в бізнес. Але дівчатам дорослі частіше забороняють мріяти про власну справу. Даремно!
Представник департаменту економіки ОДА, А.Мішин розповів про можливість отримання часткової компенсації по кредитах для малих бізнесів й навів приклади, коли саме "жіночі" бізнеси скористались цією можливістю.
Здається, бери та ставай бізнес-вумен!
Але не все так легко. Суспільна думка в Україні зазвичай пропанує дівчатам "виходити заміж", а про реалізацію мрій тільки самі вперті дбають. ГО "ДІЯ" планує надалі сконцентруватись на розвитку жінок бізнесу, та консультуванню молоді як долучатись до підприємництва.
В.Головченко.

День жіночого підприємництва (WED) - глобальна ініціатива, спрямована на підтримку і розширення прав і можливостей підприємниць в усьому світі. До святкування цієї події, яке проходить під егідою ООН і відзначається в 144 країнах, Україна приєднається вже в четвертий раз.

Глобальний рух WED просуває ідею важливості підтримки жінок-підприємців. Ініціатива закликає лідерів в бізнесі, суспільство і представників влади об'єднатися, щоб знайти розв'язання проблем, які існують у підприємницькій екосистемі, освіті та законодавстві країн для розширення прав і можливостей жінок в бізнесі.



Немає коментарів: