вівторок, 12 листопада 2019 р.

Женихи на експорт

Жадана мить – зустрічі театру зі своїм глядачем настала 1 листопада 2019 року. Миколаївській академічний український театр драми та музичної комедії відкрив свій 93-й театральний сезон прем'єрою – виставою "Женихи" (за п'єсою "Одруження" Миколи Гоголя).
Сваха за роботою

Гоголівську класику в сучасному прочитанні поставив литовський режисер Лінас Маріюс Зайкаускас (Linas Zaikauskas). Художник-постановник: Маргарита Місюкова (Margarita Misyukova). Пластика – Олена Хижняк.

Вистава вийшла епатажна, захоплююча, фарсова та яскрава, а відкриття сезону дуже теплим та атмосферним (ще б пак, адже гостей зустрічали пари молодят, що розгулювали театром). Свій внесок в чарівну атмосферу свята зробив і солодкий партнер "Лакомка", який підготував виставку різноманітних кондитерських виробів.

Виставу "Женихи" театр зробив вишукану, як найсмачніший десерт. Театрали в захваті. Чому?
По-перше - епатаж. Всі ролі виконують жінки. Навіть - женихів! Це не для загравання з феміністками, а для того, щоб молоді люди на себе подивились зі сторони дівчат.
По-друге, різнокольорові костюми. Кожна хвилина на сцені "працюють" різнобарвні костюми. Так вони дещо гіпертрофовані, збільшені в розмірах, але оптично це дуже влучний хід, який приковує увагу.

Ну й акторська майстерність. Матеріал дав можливість всім виконавицям показати себе. Тексту много, відволікаючи елементів на сцені - мало. Акторки мають ГРАТИ!
Літературний переклад п'єси - Остапа Вишні.
Треба зазначити, що саме тому вистава блискуча, бо всі - грали. Праця на сцені на всі 100%. За 3 години вистави я не побачив майже відпочинку ні в одної виконавиці. Працюють й пластично, й мімікою, й голосами. Режисер "ключик підібрав" до трупи. Цікаво, що вони ще разом зроблять?
Беручі до уваги європейський вектор розвитку України, та якість цього культурного продукту, гадаю ця вистава Миколаївського українського театру може бути шикарною візитівкою національного театру на закордонних гастролях, фестивалях.
С.Лиманов. 
Фото Б.Головченко


Немає коментарів: