пʼятницю, 28 червня 2019 р.

Роль бізнеса в регіональному розвитку?

Коли та як мешканці міст та громад отримають перевірену інформацію про внесок місцевого бізнесу в наповнення бюджету?
Така інформація треба, щоб було зрозуміло: хто платить податки, заробітну платню "по білому", які логістичні та інфраструктурні проблеми існують.  Кажуть, публічно приватний діалог щодо розвитку малого та середнього бізнесу може зорганізувати влада. Стоп! Яка?

- І де, а головне як бізнес може продекларувати свої вимоги до формування місцевої політики?
Не знаєте? Багато хто не знають. Кум був депутатом міської та обласної рад не міг налагодити співпрацю, бо його бізнес - глобальної торгівлі, практично немає реалізації на муніципальному ринку.

Скарги користувачів

Скарги важливі, але дають можливість лише реагувати на теперішні бізнес-процеси і зовсім не приносять інформацію для прийняття рішень про інвестування, чи перспективні проекти.
Яка ктуальна інформація від бізнесу опиняється в мерії?
А ніяк!
Потім міський голова розводить руками: на наші тендери не реагують постачальники! (ха-ха) кажуть вони, бо не хочуть "враховувати" апетити міських чиновників які організовують закупки!
Стан міської інфраструктури й якість "свіжих" ремонтів, наприклад зливової каналізації по місту дають можливість стверджувати що місцевий бізнес не бачить перспектив своєї роботи в Миколаєві. І це вже - печаль!
А голова весь час їздить по об'єктах комунальної сфери. А чому він, чи секретар міськради регулярно не відвідують бізнеси і не задають володарям запитання: "хлопці, що можна ще зробити для вас?" Ну щоб потім - стало "ситно" для всіх.
В минулому році мав зустріч в Херсоні з СЕО великої IT-компанії. Останній бідкався що в існуючих приміщеннях він вже не може працювати. Затісно. Питаю: в мера запитали, може є вільні площі?
Відповідає: ні! Зараз добудовують нову будівля на декілька тисяч квадратів.
В Миколаєві міський голова сам вийшов з бізнесу, але чи за 4 роки відчув міський бізнес що до нього змінилось ставлення міських чиновників?
Кажуть: ні!..
І це як вирок системі, як і 10 років тому, сьогодні виконком міськради працює виключно на себе. Інакше, з'явився б маргарин в харчуванні в дитсадках , замість масла?!
А якщо перерахувати скільки місцевих товарів та послуг закуповують саме для задовільнення потреб громади,  виявиться сумна статистика...
А починали ми з ролі бізнеса в формуванні регіональної політики. Як можуть сформувати її активні генератори доходів, коли у чиновників ОМС свій зиск?
Коли реальні, а не "паперові" стратегії запропанує реальний бізнес, а не створений "під тендер" на підставних осіб, бізнес тих самих чиновників місцевого самоврядування та інших держструктур?!
Подумайте над цими питаннями, коли будете обирати за кого голосуватиме 21-го липня. А ще можна задати їх кандидатам.
С.Лиманов.



Немає коментарів: