вівторок, 21 травня 2019 р.

Книжковий форум «Українська книга на Одещині»

7 – 9 червня 2019 року Міністерство культури України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів і Одеська національна наукова бібліотека за підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної та Одеської міської рад, Українського інституту книги та Книжкової палати України ім. І.Федорова проводять
XX Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині».

Основна мета заходу - збереження та примноження духовного й культурного надбання українського народу, утвердження в суспільстві престижу української книги, створення сприятливих умов для видання та популяризації української книги, піднесення вітчизняної видавничої справи, поповнення бібліотек Південного регіону новими виданнями, розповсюдження книг серед читачів, виховання культури читання та любові до української мови на кращих зразках вітчизняної літератури, підтримка молодих письменників і поетів.


Ірина Бірюкова, директор наукової бібліотеки зазначила:

- Всеукраїнська виставка-форум, яка збирає понад 100 учасників щороку, які привозять найсучасніші видання різними мовами, різної тематики. В минулому році ми спробували посилити і залучити бібліотечних фахівців. Так народився Одеса-бібілосамміт, поглиблення комунікації бібліотечних фахівців.

Цього року бібліотека презентує проект, який називається Інтелект-форум. До його складу входять і книжкова виставка, і Одесабібліосамміт, і панельні дискусії, і конкурси. Всі заходи відбуватимуться за участі представників провідних видавництв України.


Немає коментарів: