вівторок, 21 травня 2019 р.

ArchMeeting в Одесі відбувся на славу

Ще п'ять років тому одеські архітектурна тусовка виїжджала до Києва на різноманітні конкурси, форуми, фестивалі. Часи змінюють тенденції в тому числі в активності архітектурної громадськості. З початку року "Асоціацією архітекторів Одеси" проведено вже кілька публічних заходів як для молодих, так і відбулися архітекторів. Зазвичай мовчазні автори музики бетону, почали відкрито спілкуватись. Ці події впливають на настрій і емоційну зарядженість майстрів. На минулому тижні відбувся не рядовий ArchMeeting в Одесі "Виклики сучасної урбаністики".


Організатори: архітектурне event агентство Arcx-Design спільно з "Асоціацією архітекторів Одеси".

По-перше - яскраві спікери: Cees Donkers, Нідерланди, Андрій Миргородський, Україна, Марина Дяченко, Україна.

По-друге, представлені цікаві пропозиції від виробників меблів, вікон, сантехніки, будівельних матеріалів і технологій (Sandalyeci, Volle, Salamander, Олта, Agtplus, Імперія води, Manezh, Аквантис, Donna, Domani, Benjamin Moor, Tiger, Exclusive group, Maxlight, Klus, Аквамаркет)
По-третє - невимушене спілкування, нові знайомства - бонусом.

У секції доповідей прозвучала, візуалізована історія від А.Міргородского про створення велосипедно-пешохідного мосту в Києві, від задуму до відкриття, яке буде на наступному тижні. Міст з'єднає два туристичних маршрути - парк «Володимирська гірка» та парк «Хрещатий» і слугуватиме Виключно для пішоходів й велосипедистів.

Він довжиною 210 метрів, ширина - від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблено з заліза та скла. На мосту будуть влаштовані оглядові майданчики, звідки відкриватимуться панорами на Дніпро,  Лівобережжя та історичного Подолу. Цей міст зробить місто ще більш привабливим для туристів. Пан Андрій, відомий архітектор закликав молодих колег, яких зібралось багатенько, працювати також "в стіл" для себе й міста. Саме так був зроблений ще 7 років тому ескізний проект цього мосту над кручами Дніпра.
Історії від європейських митців архітектури та дизайну були по-своєму повчальні.
Позитивна атмосфера зібрання на ArchMeeting утримувала нових та старих знайомих до ночі. Такі зустрічі впливають на урбанізм й підвищення комфорту у містах більше за інші заходи. А початківцям - важлива можливість запитати досвідчених архітекторів, почути про практику роботи, набутий досвід.
С.Лиманов.


Немає коментарів: