вівторок, 30 квітня 2019 р.

Мелодрама «Аманда» зі Стейсі Мартін виходить у прокат

2 травня на екрани українських кінотеатрів виходить мелодрама «Аманда» з Венсаном Лакостом та Стейсі Мартін.

Головний герой фільму, Давид, живе випадковими заробітками і одного дня зустрічає дівчину, яка щойно переїхала до Парижа, і закохується. Але незабаром його життя різко змінюється після раптової загибелі сестри. Окрім шоку і болю, Давид тепер опиняється сам на сам зі своєю маленькою племінницею Амандою, якій потрібна опіка.

Головні ролі у фільмі виконали Венсан Лакост («У ліжку з Вікторією») і зірка «Німфоманки» Ларса фон Трієра та «Молодого Годара» Мішеля Хазанавічуса Стейсі Мартін. За роль в «Аманді» Лакост був номінований на національну премію «Сезар» як найкращий актор.

Світова прем'єра фільму відбулася в рамках Венеціанського кінофестивалю, де «Аманда» отримала премію Laterna Magica. На міжнародному кінофестивалі в Токіо стрічка була відзначена Гран-прі як найкращий фільм і отримала премію за найкращий сценарій. В Україні «Аманда» була вперше показана на щорічному фестивалі «Вечори французького кіно».

«Аманда» – третій повнометражний фільм режисера Мікаеля Херса. Свого часу його роботи були представлені в рамках «Тижня критики» Канського кінофестивалю, він також є призером фестивалю в Клермон-Феррані.

«Аманда» виходить у прокат 2 травня.


Немає коментарів: