середу, 1 травня 2019 р.

Centropa та її українські партнери діджиталізують історію

Европейська громадська організація Cetropa продовжує навчати українських вчителів новим методам викладання історії. Зокрема - Голокосту евреїв під час другої світової війни. В Одесі в квітні пройшов вже 11 семінар. Німецькі та українські, молдовські вчителі обмінялися досвідом вивчення трагічної сторінки історії людства.


До відомих партнерів з Рівного "Мнемоніки", які презентувала нову настольному гру й декілька учбових фільмів, долучилась цікава міжнародна організація «NGO Logos» молодих і товариських волонтерів, що активно діє на теренах України, Польщі, Латвії та Нідерландів. Критичне мислення, права людини, сортування сміття, а також розвиток вмінь та навичок громадських активістів і лідерів – теми у яких вона спеціалізується. До складу  команди "Logos" належать енергійні та талановиті лідери з 4 країн, які готові змінювати себе та світ на краще, що дуже імпонувало участникам з різних куточків Украіни.

Під час зустрічей та воркшопів в Одесі вчителі малим можливість не тільки познайомитись з колегами, але й з традиціями еврейськоі громади міста у моря.



Кожний учасник отримав цінні книги про історію співіснування українців та евреів на землях сучасної Украіни. Вивчаючі приклади розповідей еврейських історій в інших країнах континенту українські викладачі й вчителі змогли вивчити нові методики.

Робота в командах продемонструвала високі професійні здібності українських вчителів, та їх толерантність, а також схильність до колективної роботи. Найближчі сусіди з Молдови також долучаються до співпраці.


Виставка фотоматеріалів про історію еврейських родин продовжить "мандрувати" містами Украіни.
В.Головченко.
Фото Т.Ковальчука.


Немає коментарів: