понеділок, 4 лютого 2019 р.

Прем'єра козацького фентезі. Запрошуємо!

Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії продовжує експериментувати. Цього разу темою сценічних пошуків стала козацька доба та постать видатного отамана Івана Сірка.

Вже цієї п'ятниці о 18:00 наших глядачів очікує прем'єра героїчної поеми "Шевальє Іван Сірко".

В основі – кіносценарій вітчизняного режисера та драматурга Ігоря Афанасьєва. Тут у міцний вузол сплелися українська козаки, французи, іспанці, Д'Артаньян, принц Конде, Іван Сірко, Богдан Хмельницький та штурм фортеці Дюнкерк.
Над виставою працювала потужна команда, яка у свій час створила на сцені нашого театру такі вистави як "Чайка", "Макбет", "Наталка-Полтавка", "Маруся Чурай" та інші.

Ті, хто бачив ці вистави знають – якість сценографії, костюмів та музичного матеріалу на високу рівні. "Шевальє Іван Сірко", на нашу думку, також стане гідною окрасою репертуару театру.
Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк (Херсон), художники – Сергій та Наталка Ридванецькі (Черкаси), балетмейстер – Юрій Бусс(Херсон), хормейстери – заслужена артистка України Ружєна Рубльова (Херсон) та заслужений працівник культури України Людмила Головащенко (Миколаїв).
Богдан Головченко, 
керівник літературно-драматичною частиною театра.


Немає коментарів: