вівторок, 5 лютого 2019 р.

Антикорупційна карта ремонтів.

Більше півтора мільярди гривень на ремонтні роботи в Миколаєві

5 лютого Антикорупційний штаб презентував «Антикорупційну карту ремонтів Миколаєва» - інтерактивний інструмент, покликаний допомогти Миколаївській громаді здійснювати громадський контрольнад мільйонами гривень, які щороку виділяє влада на модернізацію та оновлення міської інфраструктури. Це інтерактивна карта, на якій відображено всі ремонти за останні три роки, їхня вартість та строки виконання.

Зручний інтерфейс сайту дозволяє мешканцям міста легко і просто знайти на мапі об’єкт ремонту, який їх цікавить та дізнатися розмір його фінансування. Тепер кожна людина зможе побачити, як використовуються бюджетні кошти, спрямовані на утеплення будинку, у якому вона проживає, заміну водопровідних труб, ремонт доріг, шкіл та лікарень у Миколаєві.


«Наша мета – долучити якомога більшу кількість людей до антикорупційного руху. На прикладі столиці, ми з’ясували, що найбільше розкрадань відбувається на тендерах, пов’язаних з ремонтними роботами. Тому вирішили привернути увагу громадськості до цієї теми. Наразі ми оперативно беремо інформацію про всі закупівлі ремонтних робіт з електронної системи закупівель Прозорро, на якій доступні дані починаючи з 2016 року і публікуємо все у зручному для користувачів форматі на Антикорупційній карті ремонтів», - розповіла голова правління Антикорупційного штабу Галина Янченко. «За останні 3 роки на ремонтні роботи з бюджету Миколаєва витратили 1,6 млрд грн., які були призначені на ремонт понад 3 тис. об’єктів. Цікаво, що третина цих грошей була спрямована на ремонт міжбудинкових проїздів,» – додала Янченко.

Антикорупційна карта дуже зручна в користуванні. Ви заходите на сайт, знаходите на мапі свій будинок, школу, або садочок який вас цікавить, натискаєте на об’єкт і одразу бачите опис проведених робіт та кількість виділених на них коштів. Якщо ви виявляєте, що роботи насправді не проводилися, ви залишаєте про це коментар, бажано з відповідними фотографіями.

Далі в роботу вступають наші юристи, які надсилають відповідні заяви з метою перевірки факту невиконання або неякісного виконання робіт. У випадку підтвердження порушення, ми повідомляємо правоохоронні органи», - пояснив головний юрист Антикорупційного штабу Сергій Миткалик.

На презентації карти була представлена місцева координаторка Антикорупційного штабу Анастасія Дубогрій. Анастасія буде займатися організаційною роботою Штабу у місті та допомагатиме миколаївцям на місці виявляти порушення, здійснені під час ремонтів, та координувати поширення оголошень про бюджетні видатки на ремонтні роботи в місті.

У презентації також взяв участь начальник відділу запобігання та виявлення корупції Миколаївської міської ради Володимир Гончаров. «Як мешканець міста, який тут народився, і у якого тут ростуть діти, я хочу подякувати Антикорупційному штабу за цей інструмент. Я хотів би закликати усіх миколаївців користуватись картою і шукати на ній свої будинки; хотів би закликати батьків контролювати виконання ремонтів шкіл, де вчаться їхні діти. Я звертаюся до миколаївців виявляти невиконання ремонтів і публікувати відповідні фотографії на Антикорупційній карті, а також приходити з ними до мене, тому що наш департамент завжди відкритий і ми готові допомагати усім чим зможемо», - сказав пан Володимир.


Немає коментарів: