середу, 17 жовтня 2018 р.

На державу не забагато?

Фото НикВести
Як ви гадаєте, на скільки податки фізичних осіб формують бюджет України?
73%
Саме стільки ми виділяємо на держбюджет з якого потім "народжуються" пенсії. 43%. Безоплатна освіта обійдеться кожному(!) пересічному миколаївцю в 6,4 тисяч гривень на рік, а за чиновницький апарат країни він заплатить 2,5 тисячі гривень.
А скільки податків насправді виплачують пенсіонери?

Всі ці дані можно побачити на новому корисному сайті "Ціна держави", який зробили й презентовали днями в містах Півдня голова правління ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін та експерт ГО «Центр соціально-економічних досліджень - CASE Україна» Микола Малуха представили результати експертного дослідження «Рахунок від держави для миколаївців».
Ресурс пропанує нам калькулятор яким можно наочно порахувати скільки ми справді сплачуєм податків на утримання держави.
Працюючий житель Миколаївської області має середню «чисту» зарплату 6620 гривень на місяць, що становить 79,4 тисяч гривень на рік. Перш ніж отримати цю суму на руки він платить ЄСВ (єдиний соціальний внесок ), ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) та військовий збір. Потім у вартості придбаних товарів та послуг вже зі своєю «чистою» зарплати миколаївець платить ПДВ (податок на додану вартість), митні збори і акцизи. Тобто середньостатистичний житель Миколаївської області за 2018  отримає чистого доходу 60,1 тисячу гривень, а сплачує - 60,3 тисяч гривень податків.
І які послуги він отримає за ці гроші?
Хамство і тотальний ігнор як держслужбовців, від яких не відстають у ледачості діячі місцевого самоврядування.
Може досить?
Настав час вимірювати ефективність як податківців, так і лікарів з вчителями. Нащо оплачувати послуги ніякої якості, чи утримувати збиткові держпідприємства?!

С.Ліманов.



Немає коментарів: