пʼятницю, 10 серпня 2018 р.

БІЄНАЛЕ ДОВІРИ 19 – 21 ЖОВТНЯ 2018, ЛЬВІВ

Бієнале довіри – ініціатива львівських підприємців, громадських діячів, митців та науковців, яка має на меті повернути звичку довіри у наше повсякдення.

Недовіра пронизує українське суспільство на усіх рівнях. Вона помітна неозброєним оком у політиці, економіці, податковій та банківській системах, способах ведення бізнесу, засобах масової інформації та у приватних стосунках. Як наслідок ми маємо надмір контролюючих інстанцій, корупцію та майже параноїдальну економіку.
Довга низка історичних та ідеологічних передумов спричинилася до того, що зранена довіра стала слабким місцем нашого суспільства. Весь сучасний світ також переживає цю кризу, опирається постправді та фейкам і шукає конструктивних виходів. Тому ми переконані — відновлення і утвердження довіри може стати саме тією корисною точкою прикладання консолідованих зусиль, яка дасть поштовх до системних змін у соціумі.

Бієнале довіри — це відкрита платформа для академічного, практичного та мистецького осмислення концепту довіри, його всебічного та міждисциплінарного опрацювання. Ми не розраховуємо отримати готові рецепти, як зробити довіру щоденною практикою кожного вже і зараз. Ми пропонуємо почати систематичну роботу над поширенням такої корисної соціальної звички усім, хто поділяє нашу ідею. Бієнале спробує об’єднати у розмові про довіру академічних дослідників та науковців, психологів та економістів, митців та менеджерів, бізнесменів і громадських активістів задля впровадження та поширення взаємної довіри в нашому суспільстві. Ми віримо, що тільки так постане здорове і комфортне середовище, у якому успішно проросте усе інше: добробут, впевненість у майбутньому, порозуміння і мир.

МІСІЯ БІЄНАЛЕ ДОВІРИ

відновити та утвердити соціальну звичку взаємної довіри, створюючи таким чином сприятливе середовище для економічного, суспільного та культурного благополуччя.
ВІЗІЯ

Спільнота гідних людей, для яких слово честі та взаємна повага не менш важливі, ніж матеріальний добробут, і які розуміють, що економічний та культурний успіх опирається на здоровий соціальний клімат.

ДОВІРЯТИ — ЯК ДИХАТИ: ЛЕГКО.
ПОВІР У ДОВІРУ!ПРОГРАМА
БІЄНАЛЕ ДОВІРИ У ЛЬВОВІ

Як відкрита платформа, Бієнале довіри прагне бути не тільки подією, але і рухом – низкою активностей, що мають на меті відновити довіру як практику нашого повсякдення. Тому ми запланували програму, яка дає можливість зануритися у тему, відчути її і пережити.
АКАДЕМІЧНА ПРОГРАМА:

Ми запрошуємо дослідників з різних галузей, аби поєднати їх у обговоренні трьох великих тем Бієнале:
Брак довіри: куди поділася довіра, чому вона руйнується, і де саме?
Цінність довіри у соціальному, культурному та економічному вимірах.
Майбутнє довіри: здатність до створення та відновлення довіри.

Учасники: Барт Нотебом, Чарльз Лендрі, Том Бьорк, Олександр Фільц, Світлана Одинець, Олег Кришталь, Ірина Соловей, Володимир Немерцалов, Алевтина Кахідзе. Загалом очікуємо 20-30 учасників з України та світу.
ПРАКТИЧНА ПРОГРАМА:
Win Win Forum’ для підприємців.
Покази документального кіно від Docudays.
Відкриті лекції та виступи відомих публічних осіб на тему довіри.
Серія проектів у співпраці з освітніми закладами та медіа.
Триває відбір проектів.
АРТИСТИЧНА ПРОГРАМА:
Сніданок довіри – добросусідська спільна трапеза на одній з пішохідних вулиць Старого міста.
Міжнародний конкурс плакатів на тему довіри (Призовий фонд становить 6000 євро).
Конкурс творчих транспарантів.
Стріт-арт інтервенції у центральній частині міста.
Ленд-арт.
Фінальний перформативний мистецький жест довіри у співпраці з запрошеним артистом(-кою).


Немає коментарів: