неділю, 27 травня 2018 р.

Театр про сучасні пристрасті


Фестиваль "Мельпомена на Миколаївщіні" подарував приємні зустрічі з театральними прем'єрами українськіх театрів. Серед найбільш яскравих - Молодий театр Києва з виставою "Різня" за твором сучасної французької драматургині Ясміни Рези. По-перше, грають зірки українськіх телесеріалів Ірма Вітовська та Рімма Зюбіна, по-друге, режисером постановником вистави - наша давня героїня, Влада Белозоренко.

Відносини батьків хлопців-однокласників, яких конфлікт розві по різні кути рингу, в режимі реального часу пройшли всі стадії від драми до комедії. Глядач під час вистави і співпереживає, і жахається, й регоче. Мобільний телефон одного з персонажів весь час увагу на себе привертає. Хоча всі персонажі весь час на сцені, їх репліки не заважають, а доповнюють картину дійства.  Актриси з Київа грали на 5.
Темні тона сценаграфії, чорні костюми, пакети а особливо звуки вистави "чипляють" і промовисто говорять якими монстрами можуть бути люди. Подивився в антракті по сторонах, парочку таких самих, як герої п'єси побачив в залі. Хто там казав що театр вже не актуален?
Сьогодні подивився фільм від маестро Поланського за  цією п'єсою з блискучим акторскім складом. Так що вам скажу: робота нашої молодої режисерки Влади Белозоренко навіть цікавіша. Досвідчений оператор Павел Едельман з Польщі додав виразних планов фільму, а українськім акторам на сцені доводилося грати так, щоб на 15 ряду було все зрозуміло.

Миколаївській глядач в залі  академічного українського театра драми та музичної комедії після вистави довго бравували. Було з чого!
В.Інгульский. 
Фото Б.Головченко.


Немає коментарів: