середу, 9 травня 2018 р.

Занурення у майбутне

Малий бізнес на Миколаєвщіні з моменту зародження тяготів до виробництва. І це логічно: промисловість, яку побудували в ХХ-му сторіччі імперці з більшовиками, давала роботу та надії більшості населення. Але часи змінюють парадигму розвитку від промислового виробництва у бік послуг. Центр підтримки бізнесу міста Миколаєва, як завжди на хвилі прогресу. Вже минулого понеділка вони в рамках програми EU4Business від ЄБРР провели конференцію "Четверта промислова революція. Можливості росту длі бізнесу". І поки одні підприємці в місті ремонтують тепловози та пароходи, інші замислюються як виробляти додану вартість в цифрову еру. Важке завдання, перестрибнути в нові часи. Людина із фізичного ресурсу через інтелектуальний, може швидко зайняти місце замовника.

За ілюстрацію взяли Німеччину, яка має вельми розвинуту індустрію, але наполегливо працює над переустроєм бізнесу. Великі корпорації вже суттево занурились в нову еру, а малий бізнес - вивчає досвід. І ми з ними. Як запевнили спікери з Української партнерської платформи, які були в стаді-турах по німецьких бізнесах, важливо саме володарям малих підприємств усвідомити особисті цілі під час INDUSTRIAL REVOLUTION 4.0 . Працювали над цим на конференції, грали, дискутували, придивлялись до зразків.
Були для деяких відкриття.
Лідерами за доданою вартост'ю стають дослідження, маркетинг та коммунікації зі споживачами.
Малий бізнес - суто індивідуальна діяльність, але іноді важливо порівняти свої думки з колегами. Тому захід був корисним та плідним. Миколаївці з бізнесу ще здивують конкурентів, впевнен. Працюємо над зміною бізнес-моделі.
В.Головченко,
Фото Н.Гур'євой.


Немає коментарів: