середу, 21 лютого 2018 р.

Ти - урбаніст, я урбаніст, а хто ще?

Скільки в Миколаєві урабністів? На минулому уік-енді - порахували. Біля 20 містян, які кожен на свій розсуд поділяют ідею "Урбанізму" — діяльність, яка спрямована на оптимізацію простору населених пунктів через процес
від стратегування до локальних реалізацій найкращих ідей і практик, що ведуть до комфортного та гармонійного життя в громаді.
Це не тільки архітектори та конструктори, але й журналісти та педагоги, які небайдужі до розвитку міста. Середовище де живе людина - кожну годину повільно впливає на поведінку. Навіть зграї безпритульних собак. Що з тим робити урбаністам?
Мабуть, залучати охочих взяти на себе відповідальність за місто. Важливим на мій погляд залишається ширша модерація тем урбанізму серед молоді. Серед присутніх на перший зустрічі людей, які себе асоціюють як урбаністи, мені здається не всі читали роман саме українського автора - "Місто". Вже 90 років тому було усвідомлення, що урбанізм - це більше філософське. В інформаційні часи розвиток можно налагодити швидше, як оформлення різних довідок в мережевому просторі, а можно нічого з е-урядування не робити в міськвиконкомі, як це сталось у часи "поваленого" міського голови Сєнкевича. Помилки тоді корисні, коли з них роблять висновки.
Тут в нагоді стане сторінка Urbanlab Mykolaiv у фейсбуці, яка вже працює для комунікаціі всіх залишившихся в місті, ну й нових урбаністів.
В.Головченко, фото Е.Гоманюка.


Немає коментарів: