понеділок, 15 січня 2018 р.

Он-лайн звіти депутатів. Відмовчатися не вийде

Сьогодні Ініціатива "Відкритий парламент" спільно з Громадський рух "Чесно" презентували онлайн ресурс "Звіти депутатів", покликаний змінити формат і періодичність звітування народних депутатів.
Для депутатів - це комфортно, бо надана інформація автоматично перетворюється в зручну інфографіку.

Для громадян - це можливість відслідковувати діяльність депутата у часі та порівнювати його активності з колегами по парламенту за єдиними критеріями.
Наразі депутат має можливість підвантажити на ресурс вже готовий звіт, у звичному для нього форматі або ж заповнити звіт за запропонованою формою. Така форма містить коротку інформацію про партійну, фракційну приналежність, контакти та список помічників народного депутата, рубрики “Головні досягнення”, “Законотворча робота”, “Депутатські запити та звернення”, “Робота в комітеті”, “Робота з виборцями”, “Громадські приймальні”, “Витрати на депутатську діяльність”, “Співпраця з громадськими організаціями”, “Міжнародна діяльність”, “Діяльність в рамках міжфракційних об’єднань, ТСК і парламентських слухань”, “Пріоритети на найближчий період” і “Проблеми і перешкоди в діяльності”.
Опитувальник форми звіту був розроблений спільно громадськими організаціями моніторингу діяльності парламенту за участі народних депутатів та Апарату ВР. Під час складання опитувальника також використовувались результати національного соціологічного дослідження, проведеного ЧЕСНО у листопаді-грудні 2017-го щодо інформації, яку громадяни бажають бачити у звітах обранців.
Ресурс наразі працює у тестовому режимі. Якщо у вас є побажання щодо вдосконалення, будемо раді прочитати їх у коментарях до цього посту або ж надсилайте на електронну скриньку info.chesno@gmail.com

Дякуємо першим депутатам, що вже прозвітували за допомогою ресурсу Оксана Продан Ostap Yednak Svitlana Zalishchuk Альона Шкрум Viktor Halasiuk


Дякуємо всім, хто долучився до розробки опитувальника форми звітування та проекту ЄС-ПРООН "Рада за Європу" у підтримці розробки такого онлайн інструменту.


UNDP Ukraine / ПРООН в Україні Громадський рух "Чесно" | Civic movement "Chesno" Громадянська мережа ОПОРА Transparency International Ukraine Центр демократії та верховенства права CEDEM Центр "Ейдос" Реанімаційний Пакет Реформ - РПР VoxUkraine Ukr/Ru Програма РАДА

Запам'ятайте цей ресурс zvity.chesno.org Слідкуйте за оновленнями та стимулюйте ваших депутатів звітувати про їхню діяльність.


#ВідкритийПарламент #РадаЗаЄвропу



Немає коментарів: