четвер, 4 січня 2018 р.

УНЕМОЖЛИВИТИ КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ РОЗКРАДАННЯ ДЕРЖАВНОГО СЛУЖБОВОГО ЖИТЛА

Багато років працює корупційна схема, яка дозволяє безкоштовно отримувати державне житло під виглядом службового, протягом року змінювати його статус та приватизовувати. В наслідок таких дій, певне коло осіб має можливість розкрадати та отримувати безкоштовно житло. Пропонуємо ЗАБОРОНИТИ приватизацію службового житла, що перебуває у державній/комунальній власності, шляхом внесення відповідних змін до Житлового кодексу України та постанови Міністрів Української РСР від 04.02.1988 № 37 «Про службові жилі приміщення» або приняти нові відповідні документи та створити Єдиний державний реєстр службового житла.
Службове житло, що на даний час зайняте внутрішньо переміщенеми особами та іншими соціально незахищеними громадянами, може бути переведене в статус резервного або соціального житлового фонду на основі відповідних законодавчіх ініціатив, розроблених ВРУ та КМУ. Окремо має бути враховано житло, що підпадає під дію Закону України № 1076, яким вдосконалюються механізми передачі приватних та державних гуртожитків у комунальну власність, а також уточнюються права мешканців на їх приватизацію.

Введення в Україні багатоступеневого контролю за наданням та користуванням службовим житлом призведе до руйнації корупційних схем, заощадження коштів державного та місцевих бюджетів і вирішить питання дефіциту кадрів, насамперед, шляхом залучення молодих фахівців у пріоритетні для суспільства галузі та території.


Немає коментарів: