середу, 24 січня 2018 р.

Кіносвідчення про війну

Фільм “Десять секунд” члена Української кіноакадемії Юлії Гонтарук буде розміщено у відкритому доступі

Сьогодні, у роковину обстрілу Маріуполя, стрічка з’явиться у мережі для публічного перегляду - посилання стане доступне з 19:00

Рівно три роки тому, 24-го січня 2015 року, мирне місто Маріуполь зазнало масового обстрілу з боку проросійських бойовиків. Обстріл вівся з систем залпового вогню «ГРАД». Було зруйновано мирний квартал, будинки, школу, дитячий садок. Загинула 31 людина, 117 було поранено. Про те, як у повсякденне життя мешканців міста вторглась війна, розповідає стрічка Юлії Гонтарук.

«Це історія про наше місто Маріуполь, про нашу спільну трагедію, яка все змінила три роки тому в день обстрілу мікрорайону Східний. Історія про простих, живих людей, про справжні почуття, переживання і про те, що життя набагато сильніше смерті. Сьогодні, в третю річницю цієї страшної трагедії, ми хочемо віддати наш фільм людям,» - говорить режисер Юлія Гонтарук.

“Десять секунд” - це повнометражна робота виробництва BABYLON’13. У 2017 році стрічка номінувалися на Першу Національну кінопремію “Золота Дзиґа” у категорії “Найкращий документальний фільм”. Картина також отримала премію імені Андрія Матросова (Міжнародний кінофестиваль про права людини Docudays UA), премію Національної спілки кінематографістів України (2017), перемогу у номінації «Найкращий документальний фільм» на Rivne International Film Festival “Dream City”, KanivFest та фестивалі "КіТи" (2016).

Фільм буде доступний для перегляду сьогодні з 19:00 на Youtube-каналі BABYLON’13: https://www.youtube.com/user/babylon13ua



Немає коментарів: