четвер, 21 грудня 2017 р.

Озеленення від засновників міста

парк Перемога сьогодні потребує догляду  
Центральною міською бібліотекою ім. М.Л. Кропивницького спільно з Міським центром екологічної інеформальнормації та культури бібліотеки-філіалу №2 презентовано книгу «З історії благоустрою та озеленення міста Миколаєва».

Збірник вийшов друком у 2016 році у видавництві В.В. Торубари в рамках ІХ Миколаївських міських екологічних читань за підтримки департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради.



У книзі, що належить до серії науково-популярних краєзнавчих видань «Зелені сторінки історії Миколаївщини», зібрано статті, присвячені видатним історичним подіям – заснуванню міста Миколаєва, першим крокам в його розвитку, благоустрої, озелененню а також славетним постатям Г.О. Потьомкіна, М.Л. Фалєєва та інших видатних людей того часу, завдяки яким було побудовано і здобуло свою історичну славу наше місто. І не тільки корабельну. Дійсним подвигом державного та господарчого талантів стало створення зеленої оази серед висушеного спекою і вітрами степу.

У збірку увійшли статті науковців, громадських діячів, краєзнавців, архівні матеріали з фондів Миколаївського обласного краєзнавчого музею, а також інших наукових установ, приватного архіву. В збірці представлені літературні пам’ятки – мемуарні твори письменників та мандрівників, свідків того часу і подій, літопис розпоряджень і пропозицій Г.А. Потьомкіна і М.Л. Фадєєва про устій міста Миколаєва за архівними матеріалами, бібліографічний список публікацій за темою.

Презентація відбулася у приміщенні Міського центру екологічної інформації та культури бібліотеки-філіалу №2 ЦБС для дорослих м. Миколаєва. Під час заходу Н.О. Кухар-Онишко, історик, краєзнавець, письменник, автор багатьох найцінніших книг про історію м. Миколаєва, голова миколаївського історико-краєзнавчого товариства «Золота лад’я», розповіла про життя тадіяльність Г.О. Потьомкіна і М.Л. Фалєєва. завдяки яким було побудовано і здобуло свою історичну славу наше місто Про роботу над створенням збірника і про серію науково-популярних краєзнавчих видань «Зелені сторінки історії Миколаївщини» присутні дізналися з виступу І.Б. Чернової, керівника Міського центру екологічної інформації та культури, завідувача бібліотеки-філіалу №2 ЦБС для дорослих м. Миколаєва.

На презентації були присутні Д.А. Мац, в.о. начальника управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації, В.Г. Корчагов, начальник управління екології департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради, І.А. Бондаренко, начальник відділу охорони культурної спадщини управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради, фахівці природоохоронних закладів та організацій, педагоги, бібліотекарі, краєзнавці, науковці, творча інтелігенція міста, представники ЗМІ.

Серія науково-популярних краєзнавчих видань «Зелені сторінки історії Миколаївщини»присвячена історичним особистостям і діячам сучасності нашого краю, які зробили значний внесок у природознавчу науку, збереження навколишнього природного середовища та благоустрій миколаївської землі.


Немає коментарів: