середу, 11 жовтня 2017 р.

Збереження енергії - філософія інша

Є в Миколаєві вулиця Інженерна. В центрі. Тількі но пройшовся. Темно. Тобто на вулиці горять жовті ліхтарі на стовбах з однієї сторони автодороги. Вулиця починається від старої верфі, чи корабельні з якої почався Миколаїв, під номером 2 - Центральна райадміністрація розтшована. А світла на вулиці вже на другому кварталі - малувато. Що казати про вулиці в Заводському районі міста, чи Інгульскому? Ліхтарі є, але зі старими лампами, які споживають забагато електроєнергії.
Сьогодні ж у місті пройшла конференція, яку проводив Центр підтримки бізнесу по програмі ЄБРР "Практичне впровадження альтернативної енергії та енергозберегаючих технологій в бізнесі". Корисний захід на якому Дж.Сейл, сертифікрваний менеджер з енергетики зробив доклад про структурні зміни енергетики, та тенденції розвитки. Було багато корисних
таблиць, графіків, прикладів. Зрозуміли присутні що слід міняти відношення до енергоспоживання. ОСББ почули презентацію ефективного енергопостачання. А в кулуарах дізнався що кожний ліхтар в освітленні міста коштує бюджету у 4200 грн. обслуговування в місяц. Горить, не горить, як світить - нікого не цікавить. Платня йде фактично зі столба з ліхтарем. Щомісячно. Рента така дивна - з опори під ліхтарем. Eldorado. І навіщо щось змінювати?
Кажуть, наше місто інженери "розбудували". Навряд. Здається - "схематозники" відбирання грошей, що при комуністах, що після революції гідності - наше все!
С.Лиманов.     


Немає коментарів: