четвер, 5 жовтня 2017 р.

Опитування громадської думки стосовно Європейського Союзу – 2017 р.


В рамках проекту «Східне сусідство ЄС», що фінансується Євросоюзом, було проведено опитування громадської думки в Україні на основі особистих інтерв’ю з репрезентативною вибіркою з 1 000 осіб. Нижче наведено основні результати опитування – детальнішу інформацію можна знайти в інформаційних бюлетенях та звіті за посиланнями, зазначеними нижче.
Основні результати
43% українців позитивно ставляться до ЄС, а 58% українських громадян вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими.
Більш ніж 70% українців вважають, що ЄС представляє такі цінності як захист прав людини, економічне процвітання, верховенство права та громадянські свободи.
58% населення України довіряють Європейському Союзу, в порівнянні з 51% громадян, які довіряють Організації Об’єднаних Націй, та 46% громадян, які довіряють НАТО.
Більш ніж половина українців (56%) є обізнаними щодо фінансової підтримки ЄС, а 36% із них вважають, що така підтримка є ефективною (показник виріс у порівнянні з 34% за минулий рік).
Посилання

Звіт і Інформаційні бюлетені за 2017 рік щодо України:
http://www.euneighbours.eu/en/east/stay-informed/publications/opinion-survey-2017-ukraine

Регіональний огляд (щодо всіх країн Східного партнерства):
http://www.euneighbours.eu/en/east/stay-informed/publications/opinion-survey-2017-regional-overview

Довідкова інформація

Це опитування громадської думки проводилося проектом «Східне сусідство ЄС» з березня до травня 2017 року в усіх шести країнах Східного партнерства – у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні. Такі щорічні опитування було проведено вже вдруге, а першу хвилю опитування було проведено у 2016 році.


Сільвія Грант 
Керівник команди та Координатор кампанії 
«Східне сусідство ЄС» (EU NEIGHBOURS east) 

@: Silvia.Grant@ecorys.com
Веб-сайт: www.euneighbours.eu
Проект впроваджується Консорціумом на чолі з компанією Ecorys


Немає коментарів: