суботу, 30 вересня 2017 р.

Нові торгові можливості для України


1 жовтня набудуть чинності автономні торгові преференції Європейського Союзу для України. Цей факт у спільній заяві привітали Європейський Комісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом та Торговий представник України - Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.
“Це хороша новина для українських експортерів. Для кількох важливих сільськогосподарських та промислових товарів відкриваються нові можливості доступу на ринок ЄС. Ці товари можна буде експортувати без сплати мита.
Це важливий знак того, що ЄС й надалі надає відчутну підтримку громадянам України, самій Україні та її реформам в економічній та політичній сферах.
Завдяки Регламенту ЄС щодо автономних торгових преференцій Україна в рамках Угоди про асоціацію зможе здійснювати безмитний експорт до ЄС більшої кількості сільськогосподарської продукції. Також відповідно до Угоди про асоціацію цей Регламент прискорить процес скасування імпортних тарифів ЄС для кількох промислових товарів.
Серед сільськогосподарської продукції Україна отримає можливість збільшити кількість безмитного експорту до ЄС пшениці, кукурудзи, ячменю, вівсяних та ячмінних круп та гранул.
Ця пропозиція також сприятиме безмитному експорту до ЄС більшої кількості томатів, натурального меду та виноградного соку. Від цих торгових преференцій виграють також експортери промислової продукції. Зокрема, це українські виробники взуття, добрив, виробів з алюмінію та побутової електроніки.
Ми вітаємо позитивні результати, які приносить Угода про асоціацію між ЄС та Україною, а також її невід’ємна частина - поглиблена та всеосяжна зона вільної торгівлі. Ця Угода є дороговказом реформ. Вона позитивно впливає на торгівлю та інвестиції. В першій половині цього року за даними Євростату торгівля між ЄС та Україною зросла на 23%. ЄС продовжує посилювати свої позиції найбільшого торгового партнера України. Загалом, частка Європейського Союзу в загальному експорті України становить близько 40%. Ми переконані, що ці торгові можливості нададуть нового поштовху до посилення торгових відносин ЄС та України. Враховуючи торгові обмеження Росії, вони також мають сприяти зростанню українського експорту до ЄС.





ЄС та Україна й надалі працюватимуть над створенням нових можливостей та переваг для бізнесу ЄС та України в рамках поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.







З 1 січня 2018 року почнуть застосовувати додаткові преференції для ячменю, пшениці та кукурудзи.


Немає коментарів: